Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zvolenský autosport si užil premiéru na Auto Show

Tuesday, 16. 11. 2021 - 17:47, Miroslav Majláth   

Zvolenský autosport si užil premiéru na Auto Show

V rámci podujatia 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 mal Zvolenský autosport prihlásené dve súťažné posádky. Vďaka pandémii sa však nakoniec na štart postavila iba jedna.

 

Tibor Szabosi;ac7i7323-5.jpg

Pre spomínaný slovenský tím bola tohtoročná Auto Show premiérou. Tunajšie umelo vytvorené rally trate nachádzajúce sa v areáli pretekárskeho okruhu Slovakia Ring posádka Noro Šarišský a Peter Levocký ešte nikdy neabsolvovala.

Tibor Szabosi;ac7i9420-4.jpg

„Ja som v prvom rade rád, že vôbec môžeme odštartovať. Po havárii v Košiciach nám pomohol Dušan Greisiger a požičal nám auto. Je to síce séria, ale chceme bojovať, ide nám o druhé miesto v rámci triedy v Motorsport Rally Cupe. Trate nie sú lesné, sú iné, trochu nám to pripomína Kopřivnicu, na druhej strane nie sú zlé a čo je najpodstatnejšie je to, že vôbec máme kde možnosť jazdiť. Počasie si nevyberieme, je predsa november, včera bolo pekne slnečno, dnes mrholí, takže to bude hlavne o voľbe pneumatík a schopnostiach jazdca. Niekomu vyhovuje sucho, inému mokro, ale všetci máme podmienky rovnaké,“ zhodnotil v úvode Noro Šarišský.

Tibor Szabosi;ac7i9535-4.jpg

Tak ako aj Noro spomínal, podmienky na trati boli poriadne náročné, keďže trať vďaka mrholeniu a chladu bola nesmierne šmykľavá. Posádka Šarišský – Levocký sa však nevzdávala a aj so sériovým autom srdnato bojovala, pričom výsledkom bolo štvrté miesto v triede. To im zabezpečilo druhé miesto v triede A2 aj v konečnom poradí seriálu Motorsport Rally Cup.   

Tibor Szabosi;ac7i7327-6.jpg

Veľmi spokojný s podujatím bol aj manažér tímu, Dominik Zvolenský: „Tohtoročná Auto Show bola pre mňa „premiérová“, keďže som sa jej zúčastnil prvýkrát. Síce nie ako jazdec, ale ako šéf tímu. Podujatie hodnotím veľmi pozitívne, bolo výborne zvládnuté. Z môjho pohľadu to bolo nádherné ukončenie sezóny, preto by som sa chcel poďakovať všetkým našim partnerom za pomoc a podporu a to aj napriek pandémii a iným nepriaznivým okolnostiam. Samozrejme chcem poďakovať aj posádkam, ktoré hrdo reprezentovali náš tím a do každej súťaže nastupovali so zámerom doviezť domov čo najlepší výsledok. V neposlednom rade musím spomenúť aj mechanikov, „pomocníkov a kuchárov“, ktorým rovnako patrí vďaka. Pevne verím, že aj budúcu sezónu sa uvidíme na podujatiach a preto na záver prajem všetkým posádkam, tímom, organizátorom veľa šťastia.“

Tibor Szabosi;ac7i9640-3.jpg

Ako povedal Dominik Zvolenský, pre jeho tím bola Auto Show posledným podujatím tohtoročnej sezóny. Kde a kedy sa jeho súťažné posádky opäť postavia na štart, o tom vás budeme určite informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri