Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RS Team s Čambalom a Borovským dojazdil na Auto Show štvrtý v triede

Wednesday, 17. 11. 2021 - 09:26, Miroslav Majláth   

RS Team s Čambalom a Borovským dojazdil na Auto Show štvrtý v triede

Dvojnásobný aktuálny slovenský majster v pretekoch automobilov do vrchu opäť po roku sadol do rally auta a vyjazdil štvrté miesto v triede počas 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021.

 

Tibor Szabosi;ac7i1625-6.jpg

Miki Čambal s Mikulášom Borovským sú už stabilnou dvojicou, ktorá sa predstavila v rámci Auto Show už niekoľkokrát. V tomto prípade si vyskúšali ako chutí jazda s plnokrvným továrenským vozidlom Peugeot 208 R2. Najskôr to bolo v rámci testovacích jázd, ktoré sa konali za nádherného slnečného počasia v piatok. V sobotu sa však počasie otočilo a nielen ich, ale aj kompletné štartové pole čakala súťaž na mokrej a poriadne studenej trati, v rámci ktorej museli absolvovať štvoricu rýchlostných skúšok. A že to nebolo jednoduché, o tom sa presvedčili už niekoľko sto metrov po štarte.

Tibor Szabosi;asr60026-2.jpg

„Hneď po štarte, keď som musel ísť natvrdo na brzdy sme zažili dosť veľkú krízovku. Auto zrazu išlo ako na saniach, ale našťastie sa nám podarilo vyhnúť všetkému čo nás mohlo zastaviť a my sme skončili mimo trať. Samozrejme z toho bola strata približne 45 sekúnd a poriadny prepad smerom dolu vo výsledkoch,“ opísal Miki Čambal problémy na prvom meranom úseku.

Tibor Szabosi;ac7i1431-7.jpg

Po tomto „zácviku“ chalani obuli mokré pneumatiky a ako sa ukázalo, hneď všetko fungovalo ako malo. Žiadna veľká krízovka sa už počas súťaže nekonala a aj vďaka tomu sa Miki s Mikim postupne posúvali vo výsledkovej listine smerom nahor, pričom konečný výsledok bolo 35. miesto absolútneho poradia, ale aj štvrté miesto v triede 6.

Tibor Szabosi;asr62133-1.jpg

„Mrzí ma ten prešľap v prvej rýchlostnej skúške, výsledok mohol byť podstatne lepší. Ale všetci sa učíme a inak tomu nie je ani v našom prípade. Každopádne ma teší, že sme nezaznamenali žiadne škody na aute a došli až do cieľa. Nebolo to totiž na tých šmykľavých tratiach jednoduché. Moja veľká vďaka patrí partnerom vďaka ktorým sme sa mohli zúčastniť, môjmu spolujazdcovi Mikulášovi Borovskému, mechanikom Sparrow Racing za dobre pripravené auto a v neposlednom rade aj organizátorom za výborne pripravenú súťaž,“ uzavrel rozprávanie Miki Čambal.

Tibor Szabosi;ac7i8095-5.jpg

Na Mikiho teraz čaká zima, počas ktorej bude treba poriadne skontrolovať kopcové vozidlo a postupne sa pripraviť na budúcoročnú sezónu.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri