Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Zoznámte sa - prichádza Citroën C3 R5

Friday, 22. 09. 2017 - 09:36, Ľuboš Kašický   

Zoznámte sa - prichádza Citroën C3 R5

Naposledy sme si písali o tom, že Hyundai poctivo zlepšuje svoju i20 R5. Teraz si niečo povedzme aj o Citroëne C3 R5, ktorý konečne uzrel svetlo sveta.

 


Citroën je jednou z posledných veľkých značiek, ktoré ešte nemajú zákaznícke „mini WRC" R5. Od roku 2013, kedy FIA prišla s novými pravidlami, sa postupne na trhu začali objavovať nové R5-ky a úspešne nahradzovali S2000-ky. V tejto kategórii sa teraz jazdí WRC2, či ERC a tiež sú veľmi obľúbené aj v národných šampionátoch. Pred rokom teda začal C3 R5 vyvíjať aj Citroën , ktorý s ním teraz vstupuje do testovacej fázy.

5r01.jpg

„Tento týždeň sme dosiahli dôležitý míľnik vo vývoji auta, ktoré už má blízko k finálnemu produktu," vysvetľuje Yves Matton. „Ciele sú jasné. Naša R5-ka má stanoviť nové štandardy výkonu, spoľahlivosti a nákladov. Pri vývoji sme plne využili skúsenosti s našim WRC programom ku ktorému svoje skúsenosti pridali aj naši partneri. Na vývoji sa podieľali aj naši pretekári Stephane Lefebvre, Craig Breen a líder francúzskeho národného šampionátu, Yoann Bonato."

5r06.jpg

Citroën začal na R5-ke pracovať približne pred rokom a do konca tohto roka chce absolvovať všetky testy, dokončovacie práce na vývoji a príprave auta. To má byť zákazníkom k dispozícii v sezóne 2018. Pozrite si teda, ako vyzerá prvá verzia Citroënu C3 R5.

5r04.jpg

5r02.jpg

5r03.jpg

5r05.jpg

5r07.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri