Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb testuje Citroën na šotoline. Vráti sa do WRC?

Thursday, 21. 09. 2017 - 10:36, Ľuboš Kašický   

Loeb testuje Citroën na šotoline. Vráti sa do WRC?

Pred nadchádzajúcou katalánskou rely Citroën testuje na severe Španielska. Prvý deň testov patril Loebovi.

 

 

Provincia Girone je na severe Španielska. Pod hranicami s Francúzskom. A práve tam postavil Citroën Racing tento týždeň svoj testovací tábor. V utorok začal testami Sebastien Loeb a dnes pokračujú Kris Meeke a Stephane Lefebvre.

sl09.jpg

Pre Citroën Racing je to mimoriadne dôležité testovanie, lebo do kokpitu súťažného WRC sa po štyroch rokoch vrátil na šotolinu ich hrdina Seb Loeb. Francúzi potrebujú malý zázrak, alebo ešte kopec času, aby konečne pochopili, čo všetko v tom aute majú a ako to má správne fungovať a tak je 9-násobný šampión ich spásou.

sl03.jpg

„Naposledy som vo weercéčku jazdil na šotoline v Argentíne 2013," rozmýšľal nahlas Loeb. „Bolo pekné objaviť, čo dokáže toto auto novej generácie na šotoline. Mám z neho dobrý pocit. Cítim sa komfortne. Som príjemne prekvapený, no nejazdil som ešte zo žiadnym iným autom novej generácie a tak to nemám s čím porovnať."

sl10.jpg

Malý veľký Francúz vyskúšal Citroën C3 WRC na šotoline, ktorá sa striedala s asfaltom a trochu si posťažoval na grip. „V kľukatých sekciách to pekne drží, no horšie to je v rýchlych zákrutách. Inak je to ok," vysvetľuje Loeb. „Popracovali sme na nastavení. Skúšali sme rôzne varianty a myslím, že sa to zlepšilo."

sl01.jpg

Pochopiteľne, že kolegovia novinári sa zo Seba snažili vymámiť, ako to bude v nasledujúcom roku. Čo je pravdy na tom, že by sa vrátil do továrenského tímu Citroënu a štartoval vo WRC? „Nič nie je rozhodnuté," usmieval sa pod nos Loeb. „Budeme o tom premýšľať."

sl05.jpg

A tak, kým Loeb s Elenom budú premýšľať, tak my si povedzme, že katalánska súťaž, ktorá je jedenástym podnikom MS rely v tomto roku, je na programe 6.-8.októbra. Za Citroën v nej budú štartovať Kris Meeke, Stephane Lefebvre a Khalid Al Qassimi. Nadviažu na Mikkelsenov úspech z Nemecka?

sl12.jpg

sl06.jpg

sl04.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri