Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Vyjadrenia Quesnela, Sarrazina a Wilksa o tímovej réžii v Monte

Sunday, 23. 01. 2011 - 21:07, Katarína Ďurecová   

Vyjadrenia Quesnela, Sarrazina a Wilksa o tímovej réžii v Monte

Pôvodne sa mal na pódiu v Monte Carle objaviť Bryan Bouffier s Freddym Loixom a Stéphanom Sarrazinom, ale ako všetci vieme, nakoniec tomu tak nebolo. Tím Peugeot pod vedením Oliviera Quesnela sa rozhodol, že (vtedy ešte) štvrtý Guy Wilks, ktorý na rozdiel od Stéphana Sarrazina absolvuje v IRC celú sezónu a nie iba jedno podujatie, potrebuje body viac ako už zmienený Sarrazin a tak si na základe rozhodnutia tímu Sarrazin musel nechať pripísať 30 sekundovú penalizáciu za neskorý príchod do servisu, čo ho posunulo na štvrté miesto za Guya Wilksa, ktorý sa tím pádom posunul na posledný pódiový stupienok.

Ako prvý sa k tomu vyjadril očividne sklamaný Stéphane Sarrazin: „Je to rozhodnutie tímu. Je to ťažké, ale dokážem to pochopiť. Rallyje niekedy aj takáto. Hlavné je to, že to pomôže Guyovi Wilksovi k viacej bodom v šampionáte. Najdôležitejšie je, že Peugeot túto súťaž vyhral a my sme boli v poslednej etape veľmi rýchli. Keby že nemáme problémy s prevodovkou, tak by sme mohli vyhrať všetky rýchlostné skúšky tretej etapy."

Tibor Szabosi;t2c9734.jpg

K celej veci sa vyjadril aj Olivier Quesnel, ktorý o tom, že v Peugeote sa na Rally Monte Carlo uplatní tímová réžia, rozhodol: „Áno, bolo to moje rozhodnutie. Dáva to zmysel, pretože Guy Wilks (na rozdiel od Stéphana Sarrazina) bude štartovať na všetkých súťažiach v šampionáte."

Tibor Szabosi;co8c2096-1.jpg

Na záver sa ku všetkému vyjadril aj samotný Guy Wilks, ktorý sa týmto rozhodnutím dostal na pódium, a očividne z toho, že sa tam dostal takýmto spôsobom, nebol moc nadšený: „Čo mám k tomu povedať? Bolo to rozhodnutie, ktoré som nemohol ovplyvniť. Všetko, čo môžem robiť, je robiť si svoju prácu, ktorou je riadenie auta, všetko ostatné je na mojom tíme a Peugeote", hovorí Wilks.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri