Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Monaku Rosina v kvalfikácii siedmy !

Saturday, 28. 05. 2011 - 14:05, Daniel Mandzi   

V Monaku Rosina v kvalfikácii siedmy !

Tretie pokračovanie najrýchlejšieho značkového seriálu Porsche Mobil 1 Supercup 2011 bude už tento víkend na legendárnom 3,34 km dlhom mestskom okruhu v Monaku ako pravidelné sprievodné podujatie Veľkej ceny Monaka automobilov Formuly 1.V stiesnenom  časovom programe v Monaku sa kvalifikácia jazdí už v piatok a jej dnešným víťazom sa stal v tomto roku po prvý raz minuloročný šampión René Rast. Štefan Rosina skončil na siedmom mieste a pre zaujímavosť - medzi tretím v poradí tímovým kolegom Štefana Rosinu Poliakom Kubom Germarziakom a deviatym Norbertom Siedlerom, bol časový rozdiel iba 3/10 sekundy. Špeciálne v Monaku je pozícia pole position mimoriadne dôležitá a od roku 2004 doteraz preteky vyhral vždy víťaz kvalifikácie. "Tentoraz auto fungovalo perfektne, ťažko je nájsť tie dve tri desatinky sekundy a tak ako vždy to tu bude veľký boj. Mávam tu šťastie - asi aj preto, že takáto trať mi sedí tak uvidíme" - dodáva Štefan Rosina.

strosina2011-1.jpg

Tímový plán VERVA racing tímu je zaujímavý aj počas tohto víkendu - ešte dnes obaja jazdci odlietajú do Nemecka a v rámci prípravy na svetový pohár Porsche na Nurburgringu, budú na známej severnej slučke jazdiť už zajtra v štvorhodinových pretekoch s vozidlom Porsche. Tento výlet svedčí o skutočne serióznej príprave jazdcov tímu na asi najväčšiu výzvu tohotoročnej série Porsche Supercup na viac ako 21 kilometrovej severnej slučke Nurburgringu. Do Monaka, kde by inak zajtra mali celý deň voľno, sa vrátia až zajtra večer a na štarte Veľkej ceny ich budeme môcť sledovať v nedeľu predpoludním o 9,30 h aj v priamom prenose na okruhu STV3 alebo Eurosport.    

Ing. Dušan Koblišek



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri