Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Smola Rosinu v Monacu

Monday, 30. 05. 2011 - 09:30, Daniel Mandzi   

Smola Rosinu v Monacu

V treťom podujatí seriálu Porsche Mobil 1 Supercup 2011 na Veľkej cene Monackého kniežactva na legendárnej trati v uliciach mesta, nedosiahol slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina vytúžené pódiové umestnenie. Opäť však Štefan predviedol vynikajúci štart zo siedmej pozície na štartovom rošte. Už v prvom kole sa dokázal prebojovať na piatu pozíciu tesne za tímového kolegu Kubu Germarziaka, ktorý ho tak mierne blokoval a týmto opatrnejším štartom naviac Kuba stratil dve pozície. V náročnom prvom a druhom kole sa už zdalo, že Štefan si pripravoval pozíciu na ďalšie predchádzanie, keď sa po prvý raz v Monaku štartujúci Francúz Estre celkom nováčikovsky dopustil chyby, ktorá skončila kolízou s našim jazdcom: "V tom úseku priestor pre tri vozidlá vedľa seba jednoducho v Monaku neexistuje. Ide o body a takéto chyby by sa už v takejto lige robiť nemali. Estremu to napokon vysvetlili aj športoví komisári, no mne to je iba málo platné. Nič, sú pred nami ďalšie zaujmavé preteky v známom „Zelenom pekle" severnej slučky na Nurburgringu, na ktoré sa musíme teraz všetci v tíme sústrediť" - komentuje predčasný koniec vo Veľkej cene Monaka Štefan Rosina.

warsvervaros.jpg

V ďalšom priebehu pretekov sa iba potvrdilo to, čo už platí od roku 2004 - víťazom sa stal víťaz kvalifikácie René Rast pred Nickom Tandym a Seanom Edwardsom. Štefanov tímový kolega Kuba Germarziak dokrúžil na piatom mieste medzi bratmi Jeroemom a Sebastienom Bleekemolenovcami. Zmeny nastali aj v priebežnom hodnotení - na čelo seriálu sa dostal v sezóne trikrát druhý Nick Tandy pred Seanom Edwardsom a na tretiu priečku už vyskočil minuloročný víťaz René Rast. Štefan Rosina je na priebežnom 11. mieste s minimálnym odstupom na štyri predchádzajúce priečky. Nasledujúce podujatie na Nurburgringu je naplánované na záver júna a aj napriek tomu, že pôjde mimo podujatí F1, ho budeme môcť sledovať v priamom prenose na RTVS.

Ing. Dušan Koblišek



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri