Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina V Barcelone šiesty

Tuesday, 24. 05. 2011 - 09:17, Daniel Mandzi   

Rosina V Barcelone šiesty

V druhom podujatí novej sezóny  Porsche Mobil 1 Supercup 2011 vo Veľkej cene Španielska na okruhu v Barcelone dosiahol slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina po nie veľmi vydarenom úvode víkendu, pekné šieste miesto. Konečným výsledkom si vylepšil až ôsmu kvalifikačnú pozíciu a hlavne predviedol v Barcelone vynikajúci štart. Z ôsmej priečky bol už v prvej časti úvodného kola na piatom mieste.

„Zo stredu štartového poľa sa však preteky v Porsche Supercupe nevyhrávajú" dodáva Štefan Rosina, ktorého o to viac mrzela banálna závada, ktorá mu neumožnila zajazdiť viac kôl v piatkovom voľnom tréningu a nastaviť Porsche na podmienky trate, ktorú oproti testom zmenilo nagumovanie povrchu monopostami F1. Po výmene oleja v prevodovke ostala jedna hadica hydraulického systému povolená a Štefan neodjazdil ani dve kolá. V kvalifikácii mal potom na merané kolo vlastne jediný pokus. Využil ho veľmi slušne a na víťaza kvalifikácie Angličana Seana Edwardsa mu chýbalo iba 0,7 s.

strosina2011-1.jpg

Brilantným štartom sa však hned dostal o tri priečky vyššie a za sebou nechal Nemcov Rasta - minuloročného víťaza i Engelharta - víťaza tohtoročnej prvej Veľkej ceny Turecka. Pódiové umiestnenia nemal ďaleko a v prvej polovii preteku si udržiaval kontakt s tímovým kolegom Kubom Giermarziakom a Kevinom Estrém. V druhej polovici však neodolal tlaku Jeroena Bleekemolena a v snahe dojazdiť na väčších bodoch si miesta vymenili. V závere však zabojoval a šieste miesto si ubránil aj pred majstrom Renem Rastom.

V dotertajšom celkovom hodnotení patrí Štefanovi miesto v prvej desiatke a veľa môžu naznačiť už najbližšie preteky o týždeň v Monaku. Vozidlá VERVA racing tímu sú konkurencieschopné, no technici teamu sa musia vyvarovať zbytočných chýb a nedôsledností v príprave - to je jediná cesta za špičkovými výskledkami, za ktorými táto mladá dvojica VERVA Racing tímu siaha. 

warsvervaros.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri