Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Argentíne zvíťazil Thierry Neuville

Sunday, 28. 04. 2019 - 18:55, Ľuboš Kašický   

V Argentíne zvíťazil Thierry Neuville

Už včerajší náskok Neuvilla s Mikkelsenom nedával konkurencii veľké šance a dnešná záverečná etapa len potvrdila víťazný dabl tímu Hyundai Motorsport.


Desať sekúnd trestu za sobotňajšie skrátenie si trate dnes ráno najviac nakoplo Krisa Meeka (toyota), ktorý si najlepším časom na úvodnom úseku nedeľňajšej etapy vzal späť svoje tretie miesto. „Výkrik do tmy“ mu však dlho nevydržal a na finálnej Power Stage si bronz utrhol pre seba skúsenejší a slávnejší Sebastien Ogier (citroen).

Copyright manufacturer;2019argentina-fd-066.jpg

Vpredu jazdil s prehľadom Belgičan Thierry Neuville, ktorý vedel, že ak ho nezradí technika a neurobí väčšiu chybu, tak má v klobúku už druhé víťazstvo sezóne. Skúsený pilot tímu Hyundai to dokázal a druhým triumfom v rade si upevnil vedenie v priebežnom poradí majstrovstiev sveta. Na druhom mieste za ním skončil kolega Andreas Mikkelsen, čo tímu Hyundai Motorsport pomohlo zvýšiť náskok aj v Pohári konštruktérov. „Nemohol som si želať viac,“ radoval sa šťastný Belgičan v cieli Power Stage, kde si pripočítal ešte tri body za tretie miesto. „Auto bolo fantastické počas celého víkendu. Evidentne na aute vidieť pokrok. Je to výsledok úsilia celého tímu na ktorý som hrdý. Po návrate do Európy to určite nebude ľahké, no teraz nás ešte čaká Čile.“

Najviac extra bodov za Power Stage si vyjazdil Ogier, ktorému to pomohlo v spomínanom mikrosúboji s Krisom Meekom. „Meekovej rýchlosti som nestačil. Dal som však všetko do Power Stage,“ priznal úradujúci majster sveta. Celou pravdou však je, že Ír dostal asi šesť kilometrov pred cieľom defekt a s tým sa už naozaj nedalo nič robiť.

Copyright manufacturer;2156825-pwn1re22f5-1.jpg

Do súťaže sa dnes vrátil Ott Tänak (toyota), ktorého včera zradil alternátor. Strata však bola veľká a veľká bola isto aj rezerva s ktorou dnes smutný Estónec došiel do cieľa na konečnom ôsmom mieste. „Bola to pre nás ťažká súťaž,“ zmohol sa iba na konštatovanie s myšlienkami smerujúcimi už k čilskej odvete.

leg3-results-1.jpg

Rally Chile 2019 je novým podnikom, ktorý je pre posádky a tímy veľkou neznámou. Na programe je už o dva týždne (9.-12.mája).

Priebežné poradie MS rely 2019:
1.Neuville 110, 2.Ogier 100, 3.Tänak 82, 4.Meeke 54, 5.Evans 43, 6.Mikkelsen 30, 7.Latvala 29, 8.Lappi 26 bodov.

1.Hyundai Shell Mobis 157, 2.Toyota Gazoo Racing 120, 3.Citroën Total 117, 4.M-Sport Ford 78 bodov.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd5-087.jpg

Jari-Matti Latvala odjazdil v Argentíne svoju jubilejnú 200 svetovú rely a je na čele historických tabuliek v počte štartov WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri