Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville udržal vedenie. Tänak odstúpil!?

Saturday, 27. 04. 2019 - 21:12, Ľuboš Kašický   

Neuville udržal vedenie. Tänak odstúpil!?

„Neviem, čo sa stalo Ottovi, ale stál na kraji trate a dával mi znamenie, že je ok,“ informoval v cieli predposlednej sobotňajšej eresky Sebastien Ogier.

 

Hneď od rána sa začala naháňačka medzi Thierry Neuvillom (hyundai) a Ottom Tänakom (toyota). Estónec sa nemohol zmieriť s tým, že mu Belgičan v piatok odskočil na niekoľko sekúnd a začal stratu sťahovať. Pritom tvrdil, „Nejdem na limite.“ Na štarte druhej sekcie bola strata polovičná a vyzeralo to pre Toyotu nádejne. Popoludnie však „japonským samurajom“ neprialo.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd5-171.jpg

Najprv Kris Meeke (toyota) stratil tretiu priečku a v predposlednom meranom úseku (RS14) druhej etapy zostal v polovici stáť vedľa trate Ott Tänak!!! Zatiaľ nevieme čo sa stalo, ale asi nejaká porucha, lebo Sebastien Ogier (citroen) po príchode do cieľa rýchlostnej skúšky referoval, že Ott mu kýval, že je v poriadku, no auto stálo na okraji trate.

Copyright manufacturer;2019argentina-hem-114.jpg

Meeke sa vďaka tomu posunul späť na tretie miesto a Jari-Matti Latvala (toyota) je šiesty. Oveľa dôležitejšia je však informácia, že na čele sa usadili dve vozidlá tímu Hyundai Motorsport a po minulomesačnom víťazstve na Korzike to pre Belgičana vyzerá na pekný reštart. „Videl som odstavenú toyotu, ale nevedel som, že je to Tänak,“ tvrdil Neuville a pokračoval. „V úvode etapy sme dávali pozor, aby sme sa vyhli defektom. V závere som však na to viac pritlačil.“ Oplatilo sa, lebo do zajtrajšej tretej etapy, ktorá má len 53 kilometrov a tri merané úseky, má Belgičan náskok pred druhým Andreasom Mikkelsenom (hyundai) už 45 sekúnd, a môže situáciu kontrolovať.

Copyright manufacturer;2157113-sp1nr9hokx.jpg

Tretí Kris Meeke (toyota) a štvrtý Sebastien Ogier (citroen) už strácajú cez jednu minútu. Piatym miesto, v tesnom závese za nimi, potvrdzuje vydarený víkend tímu Hyundai Dani Sordo s tretím hyundaiom.

Copyright manufacturer;2019argentina-hem-098.jpg

Podľa predbežných výsledkov druhej etapy dostal Ott Tänak sedem trestných minút za RS15 a prepadol sa na deviate miesto so stratou cez štrnásť minút. Víťazstvo je teda stratené, no pravdepodobne zajtra ešte nastúpi, aby zachránil aspoň nejaké body.

leg2-results-arg19.jpg

V nedeľu sa v Argentíne začína o štrnástej hodine nášho času a víťazov by sme mali poznať niekedy podvečer medzi osemnástou a devätnástou hodinou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri