Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Uzávierka prihlášok na Rallye Tatry sa blíži!

Monday, 14. 05. 2018 - 08:18, Public relations   

Uzávierka prihlášok na Rallye Tatry sa blíži!

V plnom prúde je prihlasovanie posádok do najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku Rallye Tatry. Štyridsiatypiaty ročník sa pôjde v termíne 25. - 26. mája 2018 s centrom v Poprade a na štarte sa opäť zíde veľmi kvalitné poľe. Usporiadatelia z AOS klub Poprad registrovali štyri dni pred konečnou uzávierkou prihlásenia sa do súťaže takmer päťdesiat posádok zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Registrácia sa uzavrie o polnoci v pondelok 14. mája, pričom uzávierka s redukovaným vkladom bola už v piatok 11. mája.

Tibor Szabosi;c30i8359-2-1.jpg

Medzi päťdesiatkou prihlásených figurovalo šesť prioritných jazdcov ASN, ktorým dominuje viekoľkonásobný poľský a slovenský šampión Grzegorz Grzyb na vozidle Škoda Fabia R5, víťaz vlaňajšieho ročníka Rallye Tatry a prvého podniku tohtoročného slovenského šampionátu v Prešove. Na čelné priečky určite pomýšľajú aj Vlastimil Majerčák, Igor Drotár (obaja Ford Fiesta R5), Peter Gavlák (Škoda Fabia R5) alebo Tomáš Kukučka (Škoda Fabia WRC). Ďalším prihláseným prioritným jazdcom je úradujúci slovenský šampión v dvojkolkách a v triede 6 Martin Kysucký s vozidlom Peugeot 208 VTi R2. „Do uzávierky prihlášok očakávame, že počet prioritných jazdcov i vozidiel kategórie R5 sa ešte zvýši. Myslím si, žeby sme v Poprade mohli zaregistrovať okolo sedemdesiatky súťažných tímov. Teší nás opätovný záujem o popradskú rally, diváci uvidia koncom mája pod Tatrami opäť kvalitný motoristický šport s radom výborných posádok nielen zo Slovenska," povedal Stanislav Hanzeli, šéf organizačného výboru a riaditeľ Rallye Tatry.

Martin Paľov;ik8a2960-1.jpg

Usporiadatelia z Popradu zatiaľ evidujú päticu vozidiel kategórie R5, ktorú rozšíril Vladimír Hanuš s vozidlom Ford Fiesta. Postupne sa rozrastá aj konkurencia produkčných vozidiel (trieda 3), kde nájdeme už deväť prihlásených áut. So slovenskou elitou v triede 3 si zmeria sily úradujúci český šampión Martin Březík na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Slovenskú špičku zastupujú Jozef Béreš ml. (Mitsubishi), Tomáš Konečný a Lukáš Lapdavský (obaja Subaru). Rovnako v „dvojkolkách" sa do uzávierky objaví ešte rad očakávaných prihlášok a okrem už spomínaného Martina Kysuckého figurujú v predbežnom zozname prihlásených napríklad Poliak Tomasz Wróblewski, ďalej Rastislav Chvála, Vratko Kubík (všetci Peugeot 208 R2) a ďalší.

Tibor Szabosi;c30i8707-5.jpg

Rally v Poprade sa započítava do 2. ročníka Tatransko-Valašského pohára, ktorého úvodné dva diely sa išli pri úvodnom podniku českého šampionátu Kowax Valašská rally vo Valašskom Meziříčí koncom marca. Spoločný česko-slovenský pohár najlepšie, zo sedemnástich zaregistrovaných posádok, odštartoval práve Martin Březík, na druhom mieste je ďalší český jazdec Petr Krajča (Renault Clio Sport).

Tibor Szabosi;c30i9528-5.jpg


Obaja sa už prihlásili do Tatier podobne ako ich krajania Adam Fabrika (Mitsubishi Lancer EVO IX) alebo Radim Orava (Volkswagen Polo).

V rámci Slovenského rally pohára (SRP) je prihlásených zatiaľ 10 súťažiacich. Prihlášku už poslali napríklad Tomáš Polovka (Seat Ibiza 2.0 16V), Pavol Spišák (LADA VFTS), Jakub Kolek (Citroën C2) alebo Matej Krišanda (Seat Ibiza GTi).

Martin Paľov;img-7740-8.jpg

Jubilejný 45. ročník Rallye Tatry sa pôjde v osvedčenom modeli piatok - sobota. V piatok 25. mája prebehne od 16:30 hodiny autogramiáda popredných posádok v OC Forum Poprad a hneď po skončení autogramiády potom slávnostný štart od 17:15 h a divácky atraktívny nočný mestský okruh v Poprade odštartuje o 21:30 h. V sobotu 26. mája sa pôjde sedem klasických rýchlostných skúšok na úsekoch Huta, Poprad a Vikartovce, pričom prvé vozidlo sa objaví na cieľovej rampe pred OC Forum o 16. hodine. Trať meria celkom 318 km a obsahuje 8 rýchlostných skúšok na štyroch úsekoch v celkovej dĺžke 95 km. Na záver pripomíname, že uzávierka prihlášok je stanovená na pondelok 14. mája úderom polnoci. Súťažné tímy sa môžu prihlásiť formou elektronickej prihlášky prostredníctvom odkazu www.sams-asn.sk/prihlaska.

Tibor Szabosi;c30i0375-7.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
45. Rallye Tatry 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri