Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bohovia milujú rely

Wednesday, 09. 05. 2018 - 21:47, Ľuboš Kašický   

Bohovia milujú rely

Deň víťazstva sa najlepšie oslavuje víťazstvom. Na Bankove ho oslávili najlepšie Jožo Deme, Jožo Béreš a Tomáš Konečný.

 

Druhé kolo Regionálneho Rally Pohára (RRP) si znova našlo svoj májový víťazný termín na Bankove. Vďaka partnerstvu REBUY STARS a pod záštitou starostu MČ Košice - Sever, pána Mariána Gaja, usporiadal PD AUTOSPORT Petra Danielisa, v spolupráci s Mestskou časťou Košice - Sever, už šiesty ročník pretekov z Čermeľa na Horný Bankov.

Tibor Szabosi;asf-1585-3.jpg

Na štarte sa tento rok zišlo 29 súťažných posádok, ktoré štartovali v rámci RRP, nového Junior Rally Pohára (JRP) a Voľného pohára (VP). Napriek strašeniu meteorológov sa nakoniec celá súťaž stihla odjazdiť na suchej trati, keď bohovia sa rozplakali (asi dojatím) až po jej skončení.

Tibor Szabosi;c50q6154-2.jpg

„Tento rok nám počasie naozaj prialo," netajil spokojnosť Peter Danielis. „Hlavné je, že súťažiaci mali suchú trať a my sme nemali žiadnu vážnejšiu udalosť, ktorá by narušila priebeh súťaže. A samozrejme veľké poďakovanie patrí nášmu novému partnerovi, ako aj pánovi starostovi, vďaka ktorým sa nám podarilo súťaž uskutočniť."

Tibor Szabosi;c50q5975-2.jpg

Jazdilo sa na známej trati medzi Čermeľom a Horným Bankovom (2,7 km), ktorú posádky absolvovali štyrikrát. Jednoznačne najlepšie do súťaže vyštartoval Marek Pazderák (Mitsubishi Lancer EVO VI), ktorý bol najrýchlejší v prvých troch jazdách. Dokonca po troch jazdách mal už asi sedemsekundový náskok na druhého v priebežnom poradí, ktorým bol Jozef Deme (Mitsubishi Lancer EVO IX). Po tretej jazde sa však „prihlásil" motor a Pazderák už do štvrtej jazdy nenastúpil.

Tibor Szabosi;c50q5479.jpg

Na čelo sa tak dostal Jožko Deme, ktorý predviedol neuveriteľnú výkonnostnú konštantnosť. V druhej, tretej i štvrtej jazde zajazdil prakticky na desatinu identický čas! „Našou nevýhodou bolo, že som trať nepoznal a chýbala mi tréningová jazda, keďže sa hneď išla prvá ostrá. Trať mi však sadla. Rýchlo som si na ňu zvykol a podaril sa nám pekný výsledok," skromne povedal v cieli Jožko Deme, ktorý priznal, že pred Jahodnou (tretie kolo PAV, ktoré sa jazdí cca o desať dní) nechcel príliš riskovať a snažil ísť svoje tempo.

Tibor Szabosi;c50q5730.jpg

Na absolútnom druhom mieste skončil legendárny Jožko Béreš st., ktorý sa predstavil so svojou historickou Mazdou 323. A Béreš divákov nesklamal ani teraz. „Zaujímavé je, že na tejto trati si vždy musím postupne znova vyjazdiť istotu," priznal Béreš starší. Na trati sa však každým prejazdom zrýchľoval, aby tú poslednú zajazdil najrýchlejší čas zo všetkých. V konečnom súčte to napokon znamenalo iba 4,5 sekundy straty na absolútne prvú priečku Demeho. „Mám radosť, že sme si zasa mohli dobre zapretekať a musím pochváliť organizátorov, že pripravili pekné podujatie," povedal v cieli Jozef Béreš.

Tibor Szabosi;c50q5458.jpg

Na treťom mieste skončil Prešovčan Tomáš Konečný (Subaru WRX STI), na sedadle spolujazdca ktorého sedela ďalšia legenda - Vlado Bánoci. „Bolo mi cťou, že som mohol jazdiť s Vladom Bánocim," priznal rešpekt a úctu mladý Konečný. „My sme súťaž vnímali, ako prípravu na druhý podnik slovenského rely majstráku, ktorý sa jazdí koncom mesiaca v Poprade. Overili sme si funkčnosť auta a dobre si zajazdili. Klobúk dolu pred organizátormi, ktorí pripravili super fungujúce preteky."

Tibor Szabosi;c50q4872.jpg

Ak sa pozrieme aj na ďalšie výsledky, tak vidíme, že najlepšou posádkou RRP boli Peter Fedorčák a Ján Sopko na BMW E30, ktorí v absolútnom poradí skončili na siedmom mieste.

Tibor Szabosi;asf-1593-1.jpg

Víťazom Junior Rally Pohára sa stala posádka Adrián Šimko a Tomáš Šimko s Peugeotom 106 S16. V celkovom poradí chlapci juniori skončili na peknom jedenástom mieste z 25 posádok, ktoré došli do cieľa.

Tibor Szabosi;c50q5890.jpg

V triede 1 bol absolútne najrýchlejší Rudolf Soboľ (Suzuki Swift) a v rámci RRP bral najviac bodov Martin Pučan s Jánom Rudňanským (Škoda Felicia).

Tibor Szabosi;c50q5600.jpg

V triede 2 zajazdil najlepšie Pavol Dlugoš (Honda Civic), pričom víťazné body do RRP si odváža Adrián Šimko.

Tibor Szabosi;asf-1604-1.jpg

V triede 3 mal najrýchlejší čas Stanislav Mesarčík (Honda Civic Type R). Do RRP si body v tejto triede za víťazstvo vezie posádka Lukáš Braniša a Michal Sikula na Forde Fiesta Hybrid.

Tibor Szabosi;c50q5350.jpg

V triede 4 vyhral Jozef Deme a v triede 6 Pavol Spišák na Lade VFTS. Body za víťazstvo v triede 6 si do RRP berie Peter Fedorčák. Najrýchlejším v triede 7 bol Peter Kapajčík na BMW E36.

Tibor Szabosi;c50q5337.jpg

Pre úplnosť už len dodajme, že okrem Mareka Pazderáka preteky nedokončili ešte Matej Zajac (Seat Leon), ktorý sa v druhej jazde netrafil do poslednej zákruty. Pre technický problém po dvojke odstúpil aj Tomáš Pašiak (VW Golf 2) a štvrtým, ktorý nedokončil preteky bol Vlado Gábriš, ktorý na svojom Audi S3 poškodil auto v poslednej zákrute tretej jazdy.

Tibor Szabosi;c50q5514.jpg

Máme teda za sebou dve súťaže RRP a po zrušení pretekov v Moldave by tretím podujatím sezóny RRP mala byť súťaž Rally Novohrad v dňoch 23. - 24.júna 2018.

Pozrite si výsledky VI. Rebuy Stars Rally Bankov 2018

Tibor Szabosi;asf-1562.jpg

Fotogaléria z podujatia Autokomplex LC VI. Rebuy Stars Rally Bankov

Fotogaléria z podujatia SK DER Rally Team VI. Rebuy Stars Rally Bankov

Fotogaléria z podujatia Rally System Slovakia VI. Rebuy Stars Rally Bankov

Fotogaléria z podujatia VI. Rebuy Stars Rally Bankov

Fotogaléria z podujatia VI. Rebuy Stars Rally Bankov II

Fotogaléria z podujatia VI. Rebuy Stars Rally Bankov III



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri