Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sklamaný Ford: Mali sme vyhrať

Saturday, 06. 08. 2011 - 14:44, Katarína Ďurecová   

Sklamaný Ford: Mali sme vyhrať

Jazdi továrneho tímu Fordu Jari-Matti Latvala a Mikko Hirvonen na svojej domácej rally skončili na druhom, respektíve štvrtom mieste. Tímu Fordu teda opäť raz síce nechýbalo k víťazstvu veľa, ale i tak sa nakoniec - už siedmy krát v rade museli skloniť pred jedným zo Sébastienov z Citroenu.

Latvala vstupoval do záverečného dňa rally z tretieho miesta, v konečnom poradí sa dokázal dostať len cez Sébastiena Ogiera, ktorého postihol defekt: „Doťahoval som sa na čelo po celý čas, ale do konca nebolo dostatok kilometrov. Len ďalšie dve rýchlostné skúšky by stačili. Ráno som nejazdil dobre, ani auto sa nesprávalo tak, ako by som chcel. Potom som si konečne uvedomil, že potrebujeme určité zmeny v diferenciáli a keď sme ich spravili, tak to konečne išlo. Nanešťastie už ale bolo príliš neskoro", hodnotí Rally Finland sklamaný Latvala.

Mikko Hirvonen sa po svojom stretnutí s miestnou flórou počas RS1 a absolvovaní následných rýchlostných skúšok s poškodenými brzdami a suspenziou, nakoniec dokázal vyšplhať z 36-teho miesta až na miesto štvrté a pripísať si na svoje konto víťazstvo na Power Stage, ale jeho cieľom bolo víťazstvo: „Som sklamaný, že som nevyhral. Môj útok na stratené pozície bol dobrý a po celý víkend som bol veľmi rýchly, čo znamená, že je to o to väčšia škoda, že som nebol schopný bojovať o víťazstvo. Musím poďakovať fanúšikom, za to že ma celú rally tak podporovali. Milujem svoju domácu rally a jazdu pred fanúšikmi som si skutočne užil", hovorí ďalší sklamaný jazdec Fordu Mikko Hirvonen.

Vladislav Maschl;img-6531-1.jpg

Sklamaný je, ako inak, i šéf M-Sportu Malcolm Wilson: „Viem, že obaja jazdci sú ešte viac sklamaní. Jari-Matti odviedol fantastickú prácu, ale v aute sa necítil uvoľnený, až dokiaľ už bolo príliš neskoro. Mikko úžasne zabojoval, aby si udržal druhé miesto v šampionáte. Je to ale rally, ktorú sme mali vyhrať", uzatvára Wilson.

Jazdci Fordu opäť raz teda boli celkom blízko, ale žiadne víťazstvo sa v ich podaní opäť raz nekonalo a fakt, že ich domácu Rally Finland nevyhral fínsky jazdec ich sklamanie ešte len umocňuje, čo sa odráža i v ich vyjadreniach a vo vyjadreniach Malcolma Wilsona. Ale na to, čo by sa stalo keby a podobne sa vo WRC nehrá..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri