Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Renault F1 pripravuje radikálne zmeny

Saturday, 04. 11. 2017 - 07:07, Ľuboš Kašický   

Renault F1 pripravuje radikálne zmeny

Zatiaľ čo v Mercedese tvrdia, že v najbližších dňoch začnú rozhovory s Lewisom Hamiltonom o novom predlžení zmluvy, tak v továrenskom Renaulte majú celkom iné starosti.


Po posledných problémoch sa už netradične verejne ozval aj Nico Hulkenberg, ktorý si dovolil povedať, že pokračujúce technické problémy sú neakceptovateľné. A možno to pomohlo. Renault ohlásil, že na nasledujúcu sezónu postaví úplne nové auto.

Technické predpisy pre nasledujúcu sezónu sa nemenia. Dá sa predpokladať, že základ všetkých monopostov F1 ostane a iba tie najbohatšie tímy sa začnú hrať v novými detailami. Pre celkom iný prístup sa rozhodli v tíme Renault F1. „Urobili sme veľký progres v našej centrále v Estone a preto aj napriek tomu, že sa technické predpisy na novú sezónu menia minimálne, tak sme sa rozhodli postaviť úplne nové auto," potvrdil Nick Chester, technický riaditeľ Renaultu. „Veľa sme sa naučili o aerodynamickom balíku a vyvážení auta v tejto sezóne a teraz sme schopní urobiť silný krok vpred."

rs1-6.jpg

Po nevydarenej mexickej veľkej cene s kritikou na vlastnú hlavu prišiel aj šéf tímu, Cyril Abiteboul. „Počet technických problémov, ktoré sme mali v Mexiku je neakceptovateľný," zastal sa svojich pilotov aj šéf. „Je nám jasné, že musíme rýchlo prijať opatrenia. Výkon našich motorov sa však zlepšil, čo potvrdzuje aj víťazstvo nášho zákazníckeho motoru v Red Bulle. Sme preto naďalej presvedčení, že naša organizácia je pevná, stabilná a konkurencieschopná. Nezastavujeme vývoj ani pred záverom sezóny a súbežne už pracujeme na sezóne 2018."

Martin Trenkler;ren4926.jpg

Cyrilove slová znejú, akoby chcel niekoho presvedčiť, že aj napriek katastrofálnym výsledkom v Mexiku, keď odstúpili obaja továrenskí piloti pre technické problémy a pre motor odstúpili aj Ricciardo (redbull) a Hartley (toro rosso), tak je všetko v poriadku a netreba podliehať panike. Nuž uvidíme, ako sa to odrazí na výsledkoch na brazílskom Interlagose. Chlapci na to majú dva týždne. Pravdou je, že Mexiko bolo vo vysokej nadmorskej výške, ktorá motorom nepomáha, no ostané motory mali rovnaké podmienky, no nie? Koho chce teda Abiteboul presvedčiť viac?

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri