Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Rally Sardínia sa hlási o slovo!

Saturday, 05. 06. 2010 - 12:48, Lukáš Raník   

Rally Sardínia sa hlási o slovo!

Online výsledky

Oficiálne stránky

Už tento víkend sa uskutoční jedna z legendárnych rally sveta, ktorou bezpochyby je rally Sardínia. Výnimočný punc nadobudne aj v tomto roku vďaka zaradeniu do čoraz viac populárnejšieho IRC.

Taliansky ostrov Sardínia ponúkne pre jazdcov kompaktnú súťaž, ktorá bude obsahovať trinásť rýchlostných skúšok rozdelených do dvoch súťažných dní. Niet divu, že sa na ňu hlási kompletná špička a množstvo známych jazdcov.

Josef Petrů;Meeke na Kanárskej rally

„Pravda je, že aj na Monte bolo taktiež veľa dobrých súperov, ale tam sú podmienky nevyspytateľné a je to skôr taká lotéria. Toto je pravdepodobne najťažší závod sezóny a ja sa nemôžem dočkať, keby som skončil na stupňoch víťazov, tak by to nebolo zlé," hovorí poskromne úradujúci IRC šampión Kris Meeke.

V Sardínií sa objavia také mená ako minulotýždňový víťaz portugalskej rally Sebastian Ogier, či Andreas Mikkelsen, P-G Andersson, Burcu Cetinkaya a samozrejme kompletná špička IRC. Práve Sebastiana Ogiera favorizuje za svojho najvážnejšieho súpera, leader hodnotenia tohtoročného IRC, továrensky jazdec Škodovky, fín Juho Hänninen.

Josef Petrů;Na Kanárskych ostrovoch nechýbal ani Juho Hänninen

„Ogier bude veľmi rýchly, pretože môže premýšľať len o víťazstve, ale ja musím premýšľať i o tom, že som v hre o titul v IRC, takže si nemôžem dovoliť moc riskovať. Základnou myšlienkou je víťazstvo, ale viem, že proti Ogierovi to nebude vôbec ľahké,"

Povzbudení prvým víťazstvom vo WRC prichádza na juh talianska Sebastian Ogier, tento francúzsky jazdec, ktorý sa rýchlosťou svetla katapultoval medzi top jazdcov sveta favorizuje na víťazstvo v Sardínií mladého Fína Andreasa Mikkelsena, ktorý sa predstaví fanúšikom na Forde Fiesta S2000.

Tibor Szabosi;Sebastian Ogier na Monte Carle

„Je možné, že Mikkelsen bude v závere sobotnej etapy vo vedení, takže bude do nedele štartovať ako desiaty a to je slušná pozícia na víťazstvo. Ja pôjdem v sobotu ako prvý, čo môže byť na šotoline nevýhoda, to je jasné, ale verím, že odvediem to najlepšie možné pre Peugeot."

Tibor Szabosi;Mikkelsenovi začína sezóna v IRC práve na Sardínií

Bitka na „rímskych" poliach začína v sobotu ráno a nového „Cézara" spoznáme v nedeľu krátko pred 17. Určite si túto udalosť nenechajte ujsť.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri