Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Novinky z IRC a WRC

Monday, 24. 05. 2010 - 22:50, Katarína Ďurecová   

Novinky z IRC a WRC

Ohľadne najbližších dvoch podnikov seriálu IRC; šotolinovej Rally d´Italia Sardegna a asfaltovej Geko Ypres Rally sa spomína veľa zaujímavých mien a to nielen zo seriálu WRC.

Oboch týchto podnikov by sa mala zúčastniť jednotka Citroen Junior Teamu Sébastien Ogier. Ogier naposledy v rámci IRC štartoval na otváracom podniku sezóny, na Rally Monte Carlo, kde si počínal výborne a šancu na víťazstvo mal až do predposlednej rýchlostnej skúšky, z ktorej ho vyradila porucha alternátora. Hlavným dôvodom Ogierovho štartu je pomoc Peugeotu v boji o titul, v ktorom v súčasnosti Peugeot stráca 31 bodov na prvú Škodu.

Škoda má momentálne v štartovom poli IRC troch jazdcov, kým Peugeot sa musí spoľahnúť len na Krisa Meeka. Ďalším jazdcom, ktorý ma pomôcť Peugeotu v Sardínii je štvornásobný taliansky šampión Paolo Andreucci, ktorý bude tak isto ako Ogier a Meeke pretekať v Peugeote 207 s2000.

Vladislav Maschl;img-2690.jpg

Ďalším jazdcom, ktorý sa spomínal ohľadne štartu v IRC bol Mikko Hirvonen. Ten podobne ako Sébastien Ogier naposledy v rámci IRC štartoval na Rally Monte Carlo, ktorú vyhral. Tí, ktorí sa tešili na opakovanie tohto súboja však ostanú sklamaní, lebo Ford vyhlásil, že Mikko nebude štartovať ani v Sardíni ani na Rally Ypres, cez ktorú má Ford naplánovaný štvordenný test v Španielsku. Testovať budú na bulharskú rally.

Vladislav Maschl;img-7296.jpg

Taktiež tím Proton plánoval, že sa zúčastní Rally Sardínie. Na štarte sa mal pôvodne objaviť Alister MacRae a ešte jeden nešpecifikovaný jazdec, ale Proton nakoniec svoj plán posunul a bude štartovať až na Rally Ypres. Tam sa objaví v zložení Alister McRae a bývalý jazdec Subaru, Austrálčan Chris Atkinson, ktorého sme naposledy mohli v Európe vidieť na štarte Rally Írska v roku 2009, kde jazdil s Citroenom C4.

Tibor Szabosi;1t1u8059.jpg

Z ďalších zaujímavých mien, ktoré sa objavia na štarte týchto dvoch rally je treba spomenúť Turkyňu Burcu Cetinkaya, ktorá zaujala svojím výborným 12-tym miestom celkovo na Rally Turecka. Tá sa zúčastní oboch nadchádzajúcich podnikov IRC s autom Peugeot 207 s2000 a už má za sebou aj dvojdenný test na asfalte vo Francúzsku, kde jej ohľadne nastavenia auta a jazdného štýlu na asfalte radil Sébastien Ogier.

Vladislav Maschl;img-6291-1.jpg

V Sardínii mal s Protonom Satria Neo Super 2000 štartovať aj mladý britský talent, iba 18-ročný Tom Cave, ale taktiež ako štart celého tímu Proton sa aj jeho štart odkladá a predstaví sa až na Rally Ypres. Ďalší jazdec, ohľadne ktorého sa špekuluje je Nasser Al-Attiyah. Ten mal pôvodne na Sardínii štartovať, ale momentálne má v dispozícii iba jedno auto a k svoju štartu na Sardínni povedal: „Štartujeme tento týždeň v Portugalsku a bude zložité absolvovať dve rally s jedným autom, pretože máme málo času. Rád by som štartoval na Sardínii, ale je dôležité byť pripravený. Viac sa dozviem počas nasledujúcich dní." Sardínia je na programe iba týždeň po Rally Portugalska, kde bude Al-Attiyah štartovať s Fordom Fiesta s2000.

Vladislav Maschl;img-2193.jpg

Sébastien Ogier má toho na najbližšie týždne naplánované naozaj dosť, okrem vyššie zmienených dvoch podnikov IRC sa spolu s jeho tímovým kolegom Kimim Raikkonenom zúčastnia aj na Rally della Laterna. Jedná sa o malú rally, ktorá je súčasťou talianskeho šampionátu a ktorej trate sú podobné tým na Rally San Remo.

Pre jazdcov Citroen Junior Teamu to má byť test pred asfaltovou Rally Bulharska a pre Kimiho Raikkonena to bude len druhá asfaltová rally, ktorú absolvoval. Tou prvom bola Rally della Marca a štartoval tam s Abarthom Grande Punto s2000.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri