Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Rally Norway 2009

Friday, 13. 02. 2009 - 16:00, Erik Toček   

Rally Norway 2009Svetový šampionát v rally pokračuje druhým podujatím, ktorým je jediná snehová súťaž v roku – Rally Norway 2009. Na tejto stránke nájdete v odkazoch on-line výsledky a všetko zaujímavé, čo sa na severe Európy udeje.



Charakteristika súťaže

Po prvý krát sa Rally Norway dostala do kalendára Majstrovstiev sveta v roku 2007. Podobne ako na sesterskej súťaži vo Švédsku majú aj v Nórsku pretekári jedinečnú príležitosť absolvovať ostré kilometre na snehu a ľade. Takéto podmienky neponúka žiadna iná súťaž MS.



Rýchlostné skúšky v Nórsku sú snehovými mantinelmi veľmi podobné tým švédskym, no cesty sú tu užšie a technickejšie. Obe súťaže však možno charakterizovať ako veľmi rýchle. Pretekári môžu nájsť oporu v snehových mantineloch popri trati, no budú musieť voliť tú správnu dávku rizika. Mantinely sa totiž môžu v sekunde zmeniť z pomocníkov na konečnú stanicu.



Centrom rally je mestečko Hamar, ktoré spolu so sesterským Lillehammerom hostili Zimné olympijské hry v roku 1994. Servisný park je umiestnený priamo vo „Vikingskej lodi“, teda vo veľkej hale v tvare obrátenej lode, kde sa počas olympiády konali rýchlokorčuliarske a iné súťaže.

Nórska rally je spolu so súťažami vo Švédsku a Fínsku každoročne miestom, kde naplno žiari škadninávsky talent pre rally. Inak tomu nebude ani tento rok a Sebastien Loeb to bude mať na snehu náročnejšie než na obľúbenom asfalte. Na štarte sa okrem kompletnej svetovej špičky objaví aj slovenský zástupca Igor Bacigál, ako navigátor maďarského pilota Zsolta Pénzesa . Veľa Slovákov bude fandiť aj českým pretekárom, ktorí sa na štarte zídu traja – Martin Prokop, Míra Tarabus a Martin Semerád.



Ako napovedajú výsledky dnešného shakedownu, Loeb je vo výbornej forme a severania budú musieť zabrať:


Online výsledky


Zdroj: WRC.com
Foto: Petr Fryba






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri