Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Rally Islas Canarias: Po Mikkelsenových technických problémoch víťazí Kopecký

Saturday, 17. 03. 2012 - 18:55, Katarína Ďurecová   

Rally Islas Canarias: Po Mikkelsenových technických problémoch víťazí Kopecký

Oficiálne stránky podujatia

Online výsledky 1, online výsledky 2

Po prvom dni Rally Islas Canarias, ktorý sa niesol v znamení súboja Andreasa Mikkelsena s Janom Kopeckým, nás čaká druhá a posledná etapa tohto podujatia. Ktorý z týchto dvoch jazdcov sa nakoniec bude radovať z víťazstva? Po prvom dni má navrch Kopecký, rozdiel medzi ním a Mikkelsenom je však skutočne minimálny..

Tibor Szabosi;co8c9357-4.jpg

Andreas Mikkelsen síce včera sebavedomo pustil Jana Kopeckého pred seba, aby dnes nemusel štartovať ako prvý a vyzerá to tak, že vedel, čo robí. Mikkelsen totiž vyhral všetky tri dnešné doobedňajšie rýchlostné skúšky, pred Kopeckého sa dostal už po prvej (RS10) z nich a momentálne vedie s náskokom vyše štyroch sekúnd.

Tretí je stále veľmi dobre idúci domáci jazdec Luis Monzón, poradie na ďalších miestach sa však menilo po tom, ako sa po včerajšku štvrtý Herman Gassner Jr na prvej dnešnej rýchlostnej skúške odporúčal mimo trať a odstúpil. Štvrté miesto teda zdedil jeho krajan a tímový kolega Sepp Wiegand, piaty je Jonathan Perez a na šiestej priečke figuruje Joan Vinyes. Na siedmej priečke figuroval Oleksii Tarmazov, ktorého ale počas RS12 postihla technická porucha jeho Fiesty S2000 a tak ako jeho tímový kolega z Dream Teamu Ukraine Aleksandr Saliuk, i on musel odstúpiť. Na siedme miesto sa teda dostal Gorka Antxustegi, na ôsme miesto poskočil Angel Marrero, deviata priečka patrí Jánosovi Puskadimu a top 10 uzatvára Harry Hunt.

Poradie po RS12:
1. Andreas Mikkelsen Skoda UK 1h52m22.4s
2. Jan Kopecky Skoda + 4.4s
3. Luis Monzon Canarias Peugeot + 2m29.6s
4. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 3m30.7s
5. Jonathan Perez AMP Classic Peugeot + 5m32.2s
6. Joan Vinyes Suzuki Iberica + 6m59.0s
7. Gorka Antxustegi Suzuki Iberica + 7m31.8s
8. Angel Marrero Aterura Honda + 9m06.1s
9. Janos Puskadi Eurosol Skoda + 9m21.2s
10. Harry Hunt i-Cars Citroen + 11m22.6s

Daniele Carta;54-tour-de-corse101.jpg

Jan Kopecký dokázal vyhrať RS13 i predposlednú RS14 a priblížiť sa Andreasovi Mikkelsenovi na rozdiel 3,6 sekundy, ale záverečná dráma sa nakoniec nekonala. V poslednej rýchlostnej skúške tohto podujatia totiž Škodu Fabiu S2000 Andreasa Mikkelsena postihli technické problémy, konkrétne strácala výkon motoru. Z trochu šťastného víťazstva sa nakoniec raduje Jan Kopecký a Andreas Mikklesen nakoniec smolne končí druhý a na svoje prvé víťazstvo v IRC na asfalte si ešte bude musieť počkať. Na ďalších priečkach sa toho až na jednu výnimku moc nemenilo - tretie miesto berie domáci Luis Monzon, pre ktorého je to obrovský úspech, štvrtý končí Sepp Wiegand, piaty končí ďalší domáci jazdec Jonathan Perez, šiesty jeho krajan Joan Vinyes, ktorý je zároveň i najrýchlejším jazdcom s dvojkolkou. Siedme miesto berie ďalší Španiel - Gorka Antxustegi, ôsme Angel Marrero, ktorý je prekvapivo taktiež zo Španielska, na deviatom mieste končí János Puskádi a do top 10 sa na poslednú chvíľu v poslednej rýchlostnej skúške dokázal dostať i Rashid Al-Ketbi, ktorý využil toho, že Harry Hunt sa v poslednej RS dostal do problémov. Celkové výsledky tohto podujatia sú teda nasledovné:

Poradie po RS15 a celkové poradie zároveň:
1. Jan Kopecky Skoda 2h21m46.5s
2. Andreas Mikkelsen Skoda UK + 28.3s
3. Luis Monzon Canarias Peugeot + 3m13.6s
4. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 4m32.0s
5. Jonathan Perez AMP Classic Peugeot + 7m29.3s
6. Joan Vinyes Suzuki Iberica + 9m00.3s
7. Gorka Antxustegi Suzuki Iberica + 9m18.9s
8. Angel Marrero Aterura Honda + 11m27.4s
9. Janos Puskadi Eurosol Skoda + 12m03.3s
10. Rashid Al Ketbi Skydive Dubai Skoda + 14m43.2s



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri