Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Breen, Arzeno, Gonon a Basso tento rok v IRC

Monday, 19. 03. 2012 - 15:18, Katarína Ďurecová   

Breen, Arzeno, Gonon a Basso tento rok v IRC

Vypadá to tak, že v ďalších kolách IRC uvidíme viac zaujímavých mien, ako tomu bolo na tohtoročných prvých dvoch podujatiach tohto šampionátu. Tím Sainteloc Racing dá príležitosť mladým talentom: Craig Breen a Mathieu Arzeno by zaň absolvovať štyri podujatia a Florian Gonon tri; na niekoľkých podujatiach IRC uvidíme i Giandomenica Bassa.

Úradujúceho šampióna WRC Academy, talentovaného mladého Íra Craiga Breena uvidíme spoločne s ďalším talentovaným jazdcom, tento krát Francúzom Mathieuom Arzenom na tratiach najbližšieho podujatia IRC Circuit of Ireland, ďalej na Tour de Corse, Geko Ypres Rally a Mecsek Rally. Za ten istý tím nastúpi je jeden z najlepších švajčiarskych jazdcov súčasnosti Florian Gonon, ktorý by sa v rámci IRC mal predstaviť na Geko Ypres Rally, Barum Czech Rally Zlín a Rallye Sanremo a okrem toho sa ešte objaviť na dvoch podujatiach domáceho švajčiarskeho šampionátu; konkrétne na Rallye du Chablais an Rallye du Valais. Všetci traja jazdci budú štartovať za volantom najnovšej špecifikácie Peugeotu 207 S2000 s označením Evo 2012.

Tibor Szabosi;co8c3297.jpg

„V tieto dva mladé talenty skutočne verím", vyjadril sa na adresu Breena a Arzena Sébastien Chetail z tímu Sainteloc Racing a pokračoval: „Minulý rok na výkony Craiga Breena skutočne dostali. Čo sa týka Mathieua Arzena, tak viem, aký je rýchly, pretože minulý rok s našim tímom štartoval v Citroen Racing Trophy. V tíme budeme mať i Floriana Gonona, ktorý s nami absolvuje tri podujatia a pri pohľade na jeho výkony minulý rok v skupine N, si som istý, že ho uvidíme bojovať o pódiové umiestnenia."

„Som nadšený z toho, že sa nám podarilo dať dokopy tento program. Budem štartovať na štyroch podujatiach s cieľom spoznať auto na Circuit of Ireland a potom poriadne zabojovať na Tour de Corse, čo je podujatie, ktoré by mi malo skutočne sadnúť. Som veľmi motivovaný", vyjadril sa 24-ročný Arzeno. Jeho nadšenie zdieľa i Craig Breen, ktorý sa na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti twitter vyjadril, že do toho dá všetko a pôjde naplno a ukáže, čo v ňom je. Tneto mladý Ír by taktiež už i mal mať za sebou testovanie Peugeotu 207 S2000 tohto tímu, ktoré sa pred vyše týždňom uskutočnilo vo Francúzsku. Craig Breen tak bude v tejto sezóne rozhodne veľmi zaneprázdnený - okrem IRC tento rok štartuje i v SWRC si za volantom svojho Fordu Fiesta S2000 dokázal zatiaľ pripísať jedno víťazstvo a jedno druhé miesto a tak v tomto šampionáte momentálne s prehľadom vedie.

Vladislav Maschl;dsc-0261-3.jpg

V IRC sa v tejto sezóne predstaví i Giandomenico Basso, ktorého sme minulý rok mohli v tomto šampionáte s tímom Proton Motorsport, ktorý ale pre tento rok odišiel do SWRC (kde by sa mal Basso na vybraných podujatiach taktiež s tímom Proton objaviť). Basso bude v IRC štartovať za volantom Fordu Fiesta S2000 talianskeho tímu A-Style. Giandomenico Basso mal pôvodne štartovať už na Rally Islas Canarias, ale nakoniec sa jeho štart odkladá až na Tour de Corse. Ďalšie podujatia tohto šampionátu, na ktorých tohto holohlavého Taliana uvidíme, ešte nie sú známe.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri