Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Rally Islas Canarias: Po prvom dni v čele Kopecký, v tesnom závese za ním Mikkelsen

Friday, 16. 03. 2012 - 22:17, Katarína Ďurecová   

Rally Islas Canarias: Po prvom dni v čele Kopecký, v tesnom závese za ním Mikkelsen

Oficiálne stránky podujatia

Online výsledky 1, online výsledky 2

Na Rally Islas Canarias sú už boje o body do šampionátu IRC v plnom prúde. Všetko zatiaľ prebieha tak, ako sa viac menej očakávalo a o víťazstvo bojujú Andreas Mikkelsen zo Škody UK a Jan Kopecký z továrenského tímu Škody; ďalší jazdci už na nich nestačia.

Radek Vojtěchovský;img-6386-3.jpg

Rally začal najlepšie Andreas Mikkelsen, ktorý vyhral tri úvodné rýchlostné skúšky a na Jana Kopeckého si dokázal vytvoriť malý náskok v podobe necelých štyroch sekúnd. Pre ilustráciu toho, že tempo Mikkelsena a Kopeckého je niekde inde ako tempo zvyšku štartujúcich len dodajme, že po tretej rýchlostnej skúške strácal priebežne tretí jazdec celkovo, ktorým bol domáci Luis Monzón na lídra Mikkelsena už vyše pol minúty. Len pár sekúnd za nim bol však štvrtý Hermann Gassner Jr, ďalších pár sekúnd späť bol domáci Alberto Hevia a na šiestom mieste figuroval po RS3 Sepp Wiegand. Siedmy Jonathan Perez už strácal na šiesteho Wieganda takmer pol minúty (a na lídra Mikkelsena niečo vyše minúty a šestnástich sekúnd), za ním bol na ôsmom mieste s ďalším výrazným odstupom ďalší z domácich jazdcov Joan Vinyes, v tesnom závese za ním figuroval Oleksii Tarmazov a top 10 uzatváral domáci Gorka Antxustegi. Poradie po RS3 teda vypadalo nasledovne:

Poradie po RS3:
1. Andreas Mikkelsen Skoda UK 28m23.2s
2. Jan Kopecky Skoda + 3.6s
3. Luis Monzon Canarias Peugeot + 31.1s
4. Hermann Gassner Jr Red Bull Skoda + 37.6s
5. Alberto Hevia AMP Classic Skoda + 46.1s
6. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 47.3s
7. Jonathan Perez AMP Classic Peugeot + 1m16.2s
8. Joan Vinyes Suzuki Iberica + 1m40.6s
9. Oleksii Tamrazov Ukraine Ford + 1m41.5s
10. Gorka Antxustegi Suzuki Iberica + 1m57.5s

Pre úplnosť je ešte potrebné zmieniť, že zo známejších jazdcov, od ktorých sme mohli čakať umiestnenie v top 10 už nepokračuje Portugalčan Ricardo Moura, ktorý kvôli technickému problému so svojim turbom odstúpil už po RS2 a taktiež i Ukrajinec Aleksandr Saliuk, ktorý odstúpil po RS3 kvôli problémom s transmisiami.

Jozef Pisch;1t1u9758-1.jpg

Po servise, ktorý sa konal po RS3 kontroval Kopecký, ktorý dokázal vyhral štvrtú a piatu rýchlostnú skúšku a jeho odstup na Mikkelsena sa tým pádom zmenšil už len na 1,6 sekundy. Šiestu rýchlostnú skúšku už ale ovládol Mikkelsen a razom zvýšil svoj náskok na niečo vyše päť sekúnd. Čo sa týka súbojov o ďalšie priečky, tak tam sa toho taktiež moc nemenilo, Sepp Wiegand sa prepracoval na piate miesto pred Alberta Heviu a Oleksii Tarmazov poskočil na miesto ôsme, keď sa dostal pred Joana Vinyesa. Poradie po RS6 teda vypadá takto:

Poradie po RS6:
1. Andreas Mikkelsen Skoda UK 56m33.6s
2. Jan Kopecky Skoda + 5.1s
3. Luis Monzon Canarias Peugeot + 1m04.4s
4. Hermann Gassner Jr Red Bull Skoda + 1m12.4s
5. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 1m30.0s
6. Alberto Hevia AMP Classic Skoda + 1m32.3s
7. Jonathan Perez AMP Classic Peugeot + 2m26.1s
8. Oleksii Tamrazov Ukraine Ford + 3m21.2s
9. Joan Vinyes Suzuki Iberica + 3m22.4s
10. Gorka Antxustegi Suzuki Iberica + 3m37.7s

Tri rýchlostné skúšky, ktoré nasledovali po druhom dnešnom servise sa niesli v znamení Jana Kopeckého, ktorý ich všetky vyhral a posunul na na vedúcu priečku pred Andreasa Mikkelsena, ktorý sa v RS7 nevyvaroval chyby, na chvíľu sa ocitol mimo trať, na ktorú sa ale po chvíli vrátil. Treba však podotknúť, že Mikkelsen v poslednej RS naschvál spomalil, pretože chce do zajtrajšieho dňa odštartovať druhý, práve za Kopeckým. V celkovom poradí to teda znamená, že Kopecký po prvom dni vedie pred Mikkelsenom o niečo vyše jednu sekundu a zajtra to ešte bude zaujímavé.

Tibor Szabosi;co8c9359-2.jpg

Čo sa týka ďalších miest, tak tretie miesto stále drží vynikajúco idúci domáci Luis Monzón, ktorý už na lídra Kopeckého stráca niečo vyše minúty a štyridsiatich sekúnd, ale na druhej strane na štvrtého Hermanna Gassnera Jr zvýšil svoj náskok už na niečo vyše 20 sekúnd. Piaty je Sepp Wiegand, na šiete miesto poskočil Jonathan Perez, siedmy je Joan Vinyes, ktorý si počas týchto troch RS pár krát prehodil umiestenie s Oleksiiom Tarmazovom, ktorého ale na poslednej RS postihli problémy a výrazne na Vinyesa stratil a i napriek tomu ale stále drží ôsme miesto. Deviaty je Gorka Antxustegi a top 10 uzatvára Angel Marrelo. Po prvom dni je teda poradie nasledovné:

Poradie po RS9:
1. Jan Kopecky Skoda 1h22m56.3s
2. Andreas Mikkelsen Skoda UK + 1.2s
3. Luis Monzon Canarias Peugeot + 1m40.8s
4. Hermann Gassner Jr Red Bull Skoda + 2m01.1s
5. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 2m21.6s
6. Jonathan Perez AMP Classic Peugeot + 3m55.6s
7. Joan Vinyes Suzuki Iberica + 5m04.2s
8. Oleksii Tamrazov Ukraine Ford + 5m20.8s
9. Gorka Antxustegi Suzuki Iberica + 5m24.0s
10. Angel Marrero Honda Civic + 6m00.1s

Z výsledkov vypadol Alberto Hevia, ktorý bol pred svojim odstúpením na šiestom mieste celkovo. Ten síce dokončil RS7, ale do RS8 už nenastúpil, takže sa dá očakávať, že ho postihla nejaká technická porucha.

Zajtra na jazdcov čaká posledných šesť rýchlostných skúšok tohto podujatia, z ktorých prvá, vyše 13 kilometrová RS10 - Maspalomas 1 štartuje o 11:28 nášho času.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri