Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Raikkonenove prvé víťazstvo s Citroenom C4

Sunday, 06. 06. 2010 - 17:15, Katarína Ďurecová   

Raikkonenove prvé víťazstvo s Citroenom C4

Bývalý šampión formuly 1 Kimi Raikkonen prvý krát vyhral za volantom rally auta. Nejednalo sa však o nijakú rally, ale o exhibičné preteky v Rakúsku organizované Red Bullom, kde sa postavil na štart v dueli proti Taddymu Blasuziakovi - hviezde motocyklových enduro pretekov.

Kimi Raikkonen sa postavil na štart 13 kilometrovej šotolinovej rýchlostnej skúšky so svojím Citroenom C4, Blasuziak na svojej KTM-ke a nakoniec sa z víťazstva radoval Raikkonen, ktorého čas bol o 28 sekúnd rýchlejší ako čas Taddyho Blasuziaka. Kimiho spolujazdec Kai Lindstrom túto rýchlostnú skúšku, čo sa týka náročnosti a podmienok prirovnal k skúškam na Safari rally.

KTM.jpg

„Bolo to po prvý krát, čo som sa zúčastnil niečoho takého a veľmi sa mi to páčilo. Bol to veľmi tesný súboj a myslím, že nakoniec nám pomohla vyššia maximálna rýchlosť rally auta. V pomalších pasážach to bolo viac než vyrovnané", hovorí Raikkonen a Blasuziak k tomu dodáva: „Všetko to bolo iba o zábave. To, že som mohol súťažiť proti Kimimu pre mňa bolo skutočnou výhrou a dúfam, že sme predviedli výbornú šou."

KTM1.jpg

Podobný duel absolvoval minulý rok aj Sébastien Loeb, ktorý sa v ňom stretol s viacnásobným motokrosovým šampiónom Stefanom Evertsom. Duel sa ale nekonal na šotoline, ale na neobvyklom povrchu - dlažobných kockách. Loeb tento duel tesne prehral a ako porazený musel umyť Evertsovu motorku. Podobne tento rok skončil aj Taddy Blasuziak, ktorý po pretekoch umýval Citroen víťaza Kimiho Raikkonena.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri