Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Qalt Cup po roku opäť v Myslave

Thursday, 23. 08. 2012 - 14:59, Zdenka Frývaldská   

Qalt Cup po roku opäť v Myslave

Rovnako ako v minulom roku, tak aj v tejto sezóne si Deň výročia SNP užijú motoršportoví nadšenci na Qalt Cupe Myslava - Baška. Keďže preteky sa budú konať v strede týždňa, prinášajú možnosť odpočinku medzi pracovnými dňami na zaujímavom podujatí v prostredí rýchlych áut.

Zdenka Tamášová;img-9413-1.jpg

Aj v roku 2012 pripravil PD AUTOSPORT v spolupráci s mestskou časťou Košice - Myslava a pod záštitou starostu JUDr. Jána Gabštúra preteky do vrchu na trase Myslava - Baška. Tie dňa 29.8. privítajú súťažiacich prevažne z východného Slovenska, ktorí majú záujem o jazdu na čas na uzatvorenej trati dlhej približne tri kilometre. „Nakoľko minuloročný premiérový ročník sa ukázal ako mimoriadne úspešný, spolu s generálnym partnerom podujatia, firmou QALT, sme sa rozhodli zorganizovať podujatie opäť a ešte ho trošku vylepšiť. Pokiaľ jazdci a diváci nestratia záujem, preteky budú každoročnou tradíciou", informoval hlavný organizátor Peter Danielis. Keďže podujatie je evidované na sekretariáte SAMŠ, zúčastniť sa ho môžu aj licencovaní jazdci, s vekom nad 18 rokov. Povinnou výbavou súťažných vozidiel je rám podľa prílohy J a povinnou výbavou pretekárov je kombinéza, ochranné rukavice, športová obuv nad členky a prilba s homologáciou najmenej pre cestnú premávku.

Zdenka Tamášová;img-9928-5.jpg

Do pretekov môžu odštartovať slabšie i silnejšie vozidlá, ktoré budú rozdelené do siedmich kategórii. Prvé štyri rozdeľujú autá do tried podľa objemu motora a zvyšné tri patria vozidlám so zadnou poháňanou nápravou taktiež podľa objemu motora. Súťaž pozostáva z dvoch tréningových a dvoch ostrých jázd, pričom do prvej z nich odštartuje prvý súťažiaci o 9:30 hod. Tomuto štartu bude ešte predchádzať administratívne a technické preberanie a rozprava jazdcov. Slávnostné vyhlasovanie výsledkov spojené s odovzdávaním cien prebehne o 16:30 hod.

Zdenka Tamášová;img-9683-4.jpg

Zoznam prihlásených už teraz obsahuje približne 40 mien známych i menej známych jazdcov, medzi ktorými sa nachádzajú napríklad Peter Lorenčík, Jozef Béreš ml. či trojica pretekárov na vozidlách značky BMW- Hlaváč, Kuchárik, Blaščík. Z objemovo slabších možno spomenúť Jakuba Koleka, Peťa Pigulu alebo Vlada Hudyho. Všetkých sem srdečne pozývame a prajeme príjemne strávený deň. „Chceli by sme poprosiť všetkých, ktorých sa zúčastnia podujatia ako diváci, aby rešpektovali pokyny usporiadateľov a zdržiavali sa len v bezpečných miestach, a tak predišli škaredým nehodám, ktoré, žiaľ, motoristický šport prináša. Zároveň sa vopred ospravedlňujeme za dopravné obmedzenia dňa 29.8.2012 v MČ Košice - Myslava od lekárne po kostol v čase 07:00 hod. - 17:00 hod. a na ceste z MČ Košice - Myslava do obce Baška v čase 08:00 hod. - 17:00 hod.", dodal na záver P. Danielis.

Zdenka Tamášová;img-9960-1.jpg

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri