Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Preteky GT1 na Slovakia Ringu prilákali aj známe osobnosti

Monday, 11. 06. 2012 - 17:22, Daniel Mandzi   

Preteky GT1 na Slovakia Ringu prilákali aj známe osobnosti

Uplynulý víkend patril okruh Slovakia Ringu  známym menám automobilového športu. Atmosféru Majstrovstiev sveta FIA GT1 zažili aj slovenské osobnosti ako Ivan Tásler s bubeníkom z IMT Smile Danom Šoltišom. Asi najväčší fanúšikovia rýchlych áut sú slovenskí hokejisti. Automobilové Majstrovstvá sveta si užili z pozície divákov a so svojimi striebornými medailami sa pochválili počas sobotnej autogramiády.

autogramiada.jpg

Brankár Jano Laco vymenil hokejový tréning na ľade za tréning bezpečnej jazdy v Driving Academy. „Bezpečnosť na ceste vnímam hlavne cez moju malú dcérku. Na ceste jazdí privela zlých šoférov. Preto by kurzy bezpečnej jazdy mali byť povinné ako v niektorých okolitých krajinách"  Svoje vodičské schopnosti si  vyskúšal v off-road jazde pri Centre bezpečnej jazdy.  Keďže je Laco veľký fanúšik rýchlej jazdy neodolal ani jazde vyše 200-kilometrovou rýchlosťou na samotnom okruhu Slovakia Ring.

Martin Trenkler;remy0253.jpg

Obranca Milan Jurčina rozdal počas soboty mnoho podpisov. Neostal iba v areáli okruhu Slovakia Ring a svojimi autogramami potešil aj deti v detskom domove v Poddunajských Biskupiciach.  Milan síce jazdí rád aj rýchlejšie ako povoľujú predpisy cestnej premávky, no  na rozdiel od Ľuba Višňovského, ktorý sa v piatok postavil na dráhu popri profesionálnych pretekároch, si do auta nesadol. „Na Ľuba Višňovského zatiaľ nemám, ten sem chodí pravidelne, no možno sa raz stretneme na okruhu aj spoločne." Adrenalínu z rýchlej jazdy však neodolal a okruh si prešiel na mieste spolujazdca Štefana Rosiho.

jurcina.jpg

Jedine Ľubo Višňovský našiel odvahu sa postaviť na štartovú plošinu. „Z mojej jazdy som nadšený, podarilo sa mi predbehnúť niekoľko áut. Jasné, že aj oni predbiehali mňa, ale bol to úžasný pocit byť na trati s našimi poprednými pretekármi." Ferarri je jeho srdcová záležitosť, takže pri výbere značky neváhal.

tasler.jpg

Ivan Tásler kvôli pretekom vyliezol na strechu

Sobotné preteky si prišiel pozrieť aj muzikant Ivan Tásler z kapely IMT Smile. Spolu s bubeníkom Danom Šoltisom vyliezli po požiarnom rebríku až na strechu prevádzkovej budovy Slovakia Ringu hneď vedľa štartového „roštu", kde sa im spomedzi 20 000 divákov naskytol úplne  najlepší výhľad na 500-koňové autá značiek ako Lamborghini, Porsche, Mercedes AMG, McLaren a Audi, čakajúce na štart pretekov.

jurcina-s-detmi-z-domova.jpg

Ivan okrem toho išiel do tímovej garáže Reiter Engineering povzbudiť jediného slovenského pretekára na štarte, Štefana Rosinu (24). „Som tu po prvýkrát a úprimne som veľmi milo prekvapený, že na Slovensku vyrástol takýto jedinečný areál a krásny okruh." Svojmu bubeníkovi Danovi Šoltisovi pripravil Ivan k oslave 30-ky prekvapenie: Dano si vychutnal okruh z miesta spolujazdca v pretekárskom špeciále Lamborghini Gallardo so „Štofim" za volantom, ktoré na rovinkách dosahovalo  rýchlosť 260 km/h a následne na Honde Civic Type R s českou jazdeckou hviezdou Tomášom Engem.

milan-jurcina.jpg

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri