Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina vo FIA GT1 hanbu neurobil

Monday, 11. 06. 2012 - 20:52, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina vo FIA GT1 hanbu neurobil

Počas víkendového podujatia MATADOR GT RACING WEEKEND na Slovakia Ringu dokázal Štefan Rosina, že patrí medzi najlepších jazdcov kategórie GT na svete. Jeho účinkovanie vo farbách tímu Reiter Engineering s Lamborghini Gallardo LP560-4 síce neprinieslo želaný výsledok, ale náš pretekár bol v každom tréningu, kvalifikácii i pretekoch medzi najrýchlejšími.

Petr Frýba;fryb5944-1.jpg

V trojkolovej kvalifikácii síce jeho kolega Darryl O˙Young nedostal Lamborghini do tretej časti a tak sa štartovalo z 13. miesta, no v pretekoch začalo pršať a voda tomuto autu pristane. Obe biele Lamborghini sa dostávali dopredu a vyzeralo to na dobrý výsledok. Ten napokon dosiahol len Tomáš Enge, ktorý sa dostal až na 2. priečku. Štofiho pár minút pred koncom zastavil defekt ľavej zadnej pneumatiky. Sklamanie neskrýval ani 24-ročný Púchovčan: „Smola tohto roka sa odo mňa nechce odlepiť. Zasa som to mal dobre rozbehnuté, no defekt ma zastavil. V majstrovských pretekoch sa pokúsime o zázrak."

Petr Frýba;fryb7404-1.jpg

Nedeľňajšie majstrovské preteky, ktoré sa išli rovnako na 60 minút s povinnou zastávkou, už rozdeľovali plný počet bodov do hodnotenia. Štofi tentoraz rozbiehal preteky a ukázal niekoľko skvelých predbiehacích manévrov, ktoré vyvolali zakaždým potlesk na zaplnených tribúnach Slovakia Ringu. Postupne sa Lamborghini s číslom 25 dostalo na 6. miesto celkového poradia a blížilo sa zastávkové okno. No približne 2 minúty pred ním dostal Štefan Rosina v prvom sektore defekt ľavej prednej pneumatiky a bolo po nádejach na body. Pomaly dokrivkal do boxov, vymenil pneumatiky na ľavej strane auta a musel pokračovať ďalej. Bolo jasné, že tím bude musieť zastaviť ešte raz v rámci povinnej výmeny jazdcov.

Petr Frýba;fryb8343-2.jpg

„Veľká škoda, chýbala minúta a všetko mohlo byť inak. Išiel som menej agresívne, aby som nezničil pneumatiky, pretože na tomto okruhu má s nimi Lamborghni očividne nejaký problém. Na iných okruhoch nie, ani iné autá mi tu na Slovakia Ringu nerobia takéto problémy. No aj toto patrí k motoršportu. A keď sa na to pozriem z odstupom, tak môžem byť spokojný. Reprezentoval som Slovensko na vrcholnom podujatí na našom domácom okruhu a myslím, že som neurobil hanbu."

Petr Frýba;fryb1497-1.jpg

Napokon z toho bolo v cieli 11. miesto, teda tesne za bodovanou desiatkou. 20 tisíc divákov videlo napokon premiérový triumf BMW posádky Buurman/Bartels.

Petr Frýba;fryb9516-1.jpg

Petr Frýba;fryb1042-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri