Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpkovci na Slovakia Ringu opäť úspešní

Monday, 11. 06. 2012 - 11:31, Daniel Mandzi   

Konôpkovci na Slovakia Ringu opäť úspešní

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou úspešný víkend na Slovakia Ringu. V rámci svetového šampionátu FIA GT1 sa išli preteky Medzinárodných majstrovstiev Slovenska ako Memoriál Jozefa Kršku a divákom predviedli naši pretekári pekné divadlo.

Petr Frýba;fryb9180-3.jpg

V prvom šprinte obaja výborne odštartovali: Maťo Konôpka využil svoju dravosť a skvelý reakčný čas a dostal sa do prvej trojky, Miro Konôpka sa zasa zaradil hneď za prvého Atillu Bártu na BMW a počas celých pretekov mu nezmizol zo zrkadiel. V cieli z toho bolo solídne 2. miesto a 18 bodov do šampionátu. Maťo Konôpka skončil na 4. mieste a vyhral hodnotenie juniorov.

Petr Frýba;fryb7257-1.jpg

V druhom šprinte na 10 kôl opäť parádne odštartoval Maťo Konôpka. Jeho Porsche zo 5. miesta vyrazilo ako šíp a po prvej zákrute bolo poradie veľmi priaznivé pre ARC Bratislava: 1. Maťo Konôpka, 2. Miro Konôpka. Za obhajcom majstrovského titulu z vlaňajška už bol Atilla Bárta, no Porsche GT3 R fungovalo  naozaj dobre a Miro držal rýchle BMW za sebou. V závere pri predbiehaní pomalších jazdcov urobili súperi zopár chýb, čím sa na 2. miesto dostal Maťo Konôpka! Na stupňoch víťazov tak dva najvyššie stupienky patrili tímu ARC Bratislava!

Petr Frýba;ku5e8424.jpg

Miro Konôpka, ktorý sa dostal do vedenia v priebežnom poradí slovenského šampionátu neskrýval spokojnosť: „Vždy sa radi ukážeme pred slovenskými divákmi, ktorých prišlo na Slovakia Ring opäť dosť. Výsledok pre nás nemohol byť lepší, aspoň čo sa týka druhých pretekov. Som veľmi spokojný, konečne som  si v tejto sezóne mohol zajazdiť na suchej trati, pretože v posledných mesiacoch kam prídem, tam prší. Obe Porsche sme mali výborne pripravené vďaka mechanikom, podarilo sa nám trafiť nastavenie a všetko fungovalo na výbornú. Škoda, že promotér pretekov FIA GT1 nám nedovolil štartovať aj v pretekoch GT1, väčšina vozidiel na štarte týchto pretekov jazdila s nami minulý víkend v rámci Blancpain Endurance série na Silverstone."

Petr Frýba;fryb0873-1.jpg

Ďalšie preteky slovenského šampionátu a tiež v rámci Trofeje Zóny strednej Európy absolvuje tím ARC Bratislava už o týždeň na maďarskom Pannoniaringu.

Petr Frýba;fryb9403.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri