Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Predposledná etapa Rally Dakar a šieste miesto pre Juraja Vargu

Saturday, 14. 01. 2023 - 16:52, Miroslav Majláth   

Predposledná etapa Rally Dakar a šieste miesto pre Juraja Vargu

Včera sme vás informovali o tom, že Juraj Varga dojazdil v dvanástej etape Rally Dakar 2023 na druhom mieste, čo bola aj pravda. Večer však organizátor „nadelil“ Jurajovi pätnásť minútovú penalizáciu.

 

MM Photo

„Penalizáciu sme dostali vraj za vynechaný waypoint, čoho nie som si vedomý, že by som nejaký vynechal. Boli sme to aj na riaditeľstve na race office toto reklamovať, ale tvrdili si svoje a s tým nič neurobíme. Je to tak a nakoniec teda nebolo druhé miesto, ale štvrté. Rovnakú penalizáciu dostal aj jazdec čo je predo mnou, ale stále tam je päťdesiat minútová strata,“ zhodnotil úvodom Juraj Varga.

MM Photo

Napriek večernej penalizácii, ktorá v rámci dvanástej etapy Juraja posunula na štvrté miesto, stále patrí Vargovi aj štvrté miesto priebežne v kategórii Quad, čím si zároveň drží aj pozíciu najlepšieho Slováka na tohtoročnom Dakare. Do cieľa však ešte stále ostáva niekoľko stoviek kilometrov, ale aj meraných častí. V tej dnešnej, trinástej etape celkovo účastníci podujatia najazdili šesťstosedemdesiatpäť kilometrov, ale absolvovali aj stopäťdesiatštyri kilometrov dlhý špeciál. Ten dojazdil Juraj na šiestom mieste so stratou deväť a trištvrte minúty na víťaza.

MM Photo

„Dnes to bolo meraných stopäťdesiat kilometrov, stále v dunách, ale sú to už veľmi krátke etapy, aby sa dalo niečo sťahovať. Na tretieho je strata už dosť veľká, takže som to dal dnes na istotu. Cieľ je jasný, doviezť to až do cieľa. Nechcem to niekde pred koncom rozbiť, alebo niečo zlé vyrobiť. Snáď sa to podarí,“ doplnil Juraj Varga.

MM Photo

V priebehu zajtrajška sa všetci účastníci presunú v rámci poslednej etapy súťaže z Al Hofufu do Dammanu, kde ich čaká aj slávnostné ukončenie Rally Dakar 2023. Predtým však ešte musia absolvovať poslednú etapu, ktorá obsahuje celkovo štyristosedemnásť kilometrov. V tomto počte je započítaných aj stotridsaťšesť ostrých kilometrov. V rámci poslednej etapy sľubuje organizátor veľmi rýchly plážový špeciál pri pobreží Arabského zálivu. Po absolvovaní tejto etapy na všetkých čaká odmena v podobe osláv ukončenia Rally Dakar 2023.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri