Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Pre Loeba je momentálne najsilnejším súperom Ogier

Monday, 31. 05. 2010 - 21:23, Katarína Ďurecová   

Pre Loeba je momentálne najsilnejším súperom Ogier

Jazdci Citroenu Sébastien Loeb a Sébastien Ogier si po svojom veľkom súboji v Portugalsku vzájomne skladajú poklony.

Bezprostredne po svojej porážke Loeb povedal: „Samozrejme, že viem, že je to pre mňa silný súper - myslím, že dokonca najsilnejší. V predchádzajúcich rally ukázal, že je silnejší ako hocikto iný v šampionáte, takže sa teším na dobré súboje."

Loeb stratil na Ogiera najmä v prvý deň, keď čistil trať a túto stratu sa mu až do konca rally nepodarilo dohnať. „Samozrejme, že radšej by som vyhral, ale nedá sa vyhrávať vždy a Seb Ogier bol veľmi silný. Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, som rád, že som nazbieral veľa bodov. Dôležité bolo rally dokončiť a udržať vedenie v šampionáte. Možno som nebol dostatočne agresívny v prvý deň a to vyústilo do toho, že sme stratili až príliš času", povedal Loeb a na záver dodáva: „Sebova rally bola bezchybná a naša nie. Vypadá to, že úroveň rally sa vďaka nemu zvýšila a keď chceme vyhrať musíme byť bezchybní. My sme neboli."

Vladislav Maschl;img-2542.jpg

Sébastien Ogier o svojom víťazstve a súboji s Loebom hovorí: „Pred pár týždňami sme boli veľmi sklamaní z toho, že sme nevyhrali, ale vedel som, že sme na Novom Zélande podali výborný výkon. Ale tento víkend bol perfektný. Išli sme čo najrýchlejšie od začiatku do konca a získali sme naše prvé víťazstvo. Vyhrať v priamom súboji proti Sebovi je výborné. Je to najlepší jazdec rally v histórii; poraziť ho je referenciou pre každého. Myslím, že možno bolo dobre jednu rally počkať a získať prvé víťazstvo takýmto spôsobom."

I napriek Loebovým poklonám si však Ogier nemyslí, že dokáže jazdiť na rovnakej úrovni ako Loeb pravidelne. „Raz sme ho porazili, ale musíme byť schopní bojovať s ním o víťazstvo na každom povrchu a na každej rally, pretože on je rýchly všade. Tu sme ho porazili, čo je veľmi dobré, ale stále je pred nami veľa práce", uzatvára Ogier.

Vladislav Maschl;img-3282-1.jpg

Šéf Citroenu Olivier Quesnel sa na adresu Ogiera vyjadril: „Ak sa mám vyjadriť sám za seba, tak som vážne ohromený tým, ako rýchlo sa dostal na jeho dnešnú úroveň a dokáže jazdiť takýmto spôsobom. Najdôležitejšou vecou je, ako na to naši ostatní jazdci odpovedia. Majú radi výzvy a Ogier určite výzvou je", povedal Quesnel, ktorý aj napriek rôznym rečiam ohľadne tímovej réžie športovo nechal oboch Sébastienov bojovať o víťazstvo s tým, že jedinou podmienkou je, aby ostali na trati.

Vladislav Maschl;img-3698-1.jpg

Ogierov navigátor Julien Ingrassia tvrdí, že dôležitým faktorom pre toto víťazstvo bola pokoná atmosféra v ich aute: „Obaja sme v aute boli pokojní a to bolo dôležité. Mali sme vynikajúci rozpis a nemuseli sme v ňom nič meniť počas celej rally", hovorí Ingrassia a dodáva: „Práca spolujazdca nie je ľuďmi až tak veľmi vnímaná, ale je dôležité si pamätať, že to taktiež nie je jednoduché, tak dúfam, že sa mi dostane uznania. Veľa rokov som tvrdo pracoval, aby som toto dosiahol, najmä posledné dve sezóny, takže je to pre mňa fantastický moment."

Vladislav Maschl;img-3708-1.jpg

Tím Citroenu musí byť s výsledkami Portugalskej rally nadmieru spokojný, pretože okrem prvých dvoch miest, ktoré obsadili obaja Sébastienovia sa na pódium dostal aj ďalší jazdec továrneho tímu Citroenu Dani Sordo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri