Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Andersson v Bulharsku v Stobarte, Hirvonen na Rally Serbia

Sunday, 30. 05. 2010 - 15:59, Katarína Ďurecová   

Andersson v Bulharsku v Stobarte, Hirvonen na Rally Serbia

V tíme Stobart sa udeje zaujímavá zmena. Doteraz nevýrazného Henninga Solberga, o ktorom je známe, že nie je žiadnym špecialistom na asfaltový povrch nahradí Per-Gunnar Andersson, ktorý na seba tento rok upozorňuje výbornými výkonmi v S-WRC. Andersson je potvrdený iba na tento jeden podnik WRC a predpokladá sa, že vo Fínsku už v tíme Stobartu opäť uvidíme Henninga Solberga.

Andersson je zo svojho angažmánu samozrejme nadšený a k celej veci povedal: „Som pyšný na to, že budem pretekať za Stobart vo Forde Focus RS WRC. Prvý test s Focusom som absolvoval pred dvoma pred dvoma týždňami na šotoline a všetko prebehlo hladko. Jediná vec, ktorá mi trochu robí starosti je to, že rýchlostné skúšky v Bulharsku sú asfaltové, čo je pre mňa nevýhodou, takže možno si na auto budem zvykať trošku dlhšie. Som si však istý, že všetko bude nakoniec v poriadku a som nadšený z toho, že budem súčasťou Stobartu."

Jozef Pisch;img_8646.jpg

Šéf Fordu Malcolm Wilson sa tiež k situácii vyjadril: „Veľmi ma teší, že P-G bude reprezentovať Stobart M-Sport Ford Rally Team budúci mesiac v Bulharsku. Ohromila nás spätná väzba, ktorú sme od neho dostali, keď štartoval s Ford Fiestou R2 v Pirelli International Rally minulý mesiac a som si istý, že sa predvedie v rovnako dobrom svetle vo WRC. Taktiež sa veľmi dobre predviedol ped dvoma týždňami v teste - nepochybujem o tom, že bude výborným reprezentantom nášho tímu."

Jazdci Stobartu Matthew Wilson a Henning Solberg v poslednej dobe nepodávajú nijako oslnivé výkony, čo sa odrazilo aj na tom, že v hodnotení tímov sú za Citroen Junior Teamom, za ktorý jazdí Sébastien Ogier a nováčik Kimi Raikkonen. Stobart je za juniorským tímom Citroenu aj napriek tomu, že v Novom Zélande Sébastien Ogier body do tímovej súťaže nebral.

Vladislav Maschl;img-5832.jpg

Ďalšou novinkou z tímu Ford je to, že Mikko Hirvonen sa zúčastní Rally Serbia. Táto rally sa koná 18. - 20. júna a pre Hirvonena to bude záverečný test pred bulharskou rally, čo je prvý asfaltový podnik WRC v tejto sezóne.

„Bude to perfektná príprava na asfaltové rally, ktoré nás čakajú v druhej polovici sezóny. Táto sezóna sa zatiaľ odohrávala na klzkých povrchoch a posledným asfaltovým podnikom, ktorého som sa zúčastnil bolo Španielsko minulý október. Rally Serbia mi poskytne možnosť oprášiť moje znalosti tohto povrchu na súťažnej úrovni. Jedná sa čisto iba o test a získanie dobrého pocitu s Fordom Focusom RS WRC na asfalte je prioritou", vraví Hirvonen.

Vladislav Maschl;img-7005.jpg

Malcolm Wilson k tomu dodáva: „Mikko tvrdo pracuje na dosiahnutí svojho cieľa v šampionáte jazdcov a my mu chceme poskytnúť šancu, aby si opätovne zvykol na asfalt. Testoval tri dni v Anglicku na tomto povrchu, hneď po Rally Nevého Zélandu. Serbia Rally dá tímu možnosť testovať nejaké veci, ktoré sa vynorili po tomto teste v skutočnom prostredí rally."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri