Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Patrik Kecer so Sebastiánom Ivanom víťazmi novej triedy 15 na Kopnej

Monday, 06. 05. 2024 - 12:45, Miroslav Majláth   

Patrik Kecer so Sebastiánom Ivanom víťazmi novej triedy 15 na Kopnej

Podujatie 29. Síť21 Rallysprint Kopná 2024 otvorilo tohtoročný slovenský šampionát v rally. Na štarte tak nemohli chýbať ani Patrik Kecer a Sebastián Ivan, Ford Fiesta Mk5 ST a 3PLAST Rally Team.

 

Tibor Szabosi

Paťo Kecer a Sebastián Ivan v minuloročnej sezóne ťahali v triede 5 za kratší koniec. Dôvodom bolo zaradenie ich auta do jednej triedy spoločne s továrenskými vozidlami, čo samozrejme nebolo celkom spravodlivé. Dnes je situácia iná, počas zimnej prestávky vznikla trieda 15, v ktorej bojujú o majstrovské body práve tieto nazvime ich „znevýhodnené vozidlá“.

jm1a6583-1.jpg

Po minuloročnej premiére na Kopnej, posádka 3PLAST Rally Teamu, cestovala teraz do Slušovíc na Morave omnoho pokojnejšia. Poznali prostredie, ale aj trate, ktoré sa ale oproti minulému roku teraz trochu zmenili. Podstatné bolo, že vedeli do čoho idú. Ich Ford Fiesta Mk5 ST počas zimnej prestávky prešiel rozsiahlym repasom, pričom pribudli niektoré nové, samozrejme povolené technické vylepšenia. Jediné čo Paťo a Sebastián potrebovali, bolo auto poriadne vyskúšať, čo sa aj podarilo, navyše im patrilo aj víťazstvo v triede 15 a plný počet bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

Tibor Szabosi

„Bolo to veľmi dobré. My sme maximálne spokojní, technika vydržala, sme v cieli a to je podstatné. Trate sme z minulého roku poznali, teda aspoň časť z nich. Je to krásna súťaž, náročná, ale aj veľmi rýchla a stačí malinká chyba a môže všetko skončiť. My sme chyby nerobili a vďaka tomu sme aj tu. Potrebovali sme hlavne vyskúšať auto, ktoré sme počas zimy mali kompletne rozobrané. Funguje výborne, ešte doladíme nejaké drobnosti a v Poprade to už bude úplne TOP. Ďakujem všetkým partnerom 3PLAST Rally Teamu za podporu, našim skvelým mechanikom Radovanovi Fabiánovi a Ľubomírovi Ivanovi, našim rodinám, kamarátom, ktorí nám rovnako pomáhajú a samozrejme aj divákom, ktorých tu na Kopnej bolo naozaj veľmi veľa,“ povedal Patrik Kecer v cieli 29. Síť21 Rallysprint Kopná 2024.

Tibor Szabosi

Ako už Paťo povedal, teraz nielen jeho a spolujazdca, ale aj celý tím čakajú dva voľné víkendy a následne podujatie 51. Liqui Moly Rallye Tatry 2024 v Poprade, kde sa Patrik Kecer a Sebastián Ivan opäť postavia na štart.

Miro Majláth    

Tibor Szabosi



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri