Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Parádna dobšinská jazda

Wednesday, 24. 07. 2019 - 16:26, Ľuboš Kašický   

Parádna dobšinská jazda

Dubnický tím LAMA RACING nasadil na vrcholnom podujatí sezóny v Dobšinej Fera Ančíka a Mareka Húsku. Obaja sa zhodli, že tieto preteky boli jednoznačne vrcholom tohtoročnej sezóny MSR PAV.

 


Do Dobšinej sa už po ôsmykrát zbehla takmer celá európska špička kopcových pretekárov a XXXVI. ročník pretekov na Dobšinskom kopci znova nesklamal. Organizátori najprv museli z bezpečnostných dôvodov skrátiť trať o 220 metrov a potom znova predviedli svoje majstrovstvo, keď bravúrne zvládli aj svoju šachovú partiu s počasím. Ančík s Húskom v Dobšinej ešte nikdy predtým neštartovali a tak si tieto dramatické zmeny na vyzývavej trati poriadne užívali. Zvlášť, ak žiadna z jázd nemala rovnaké podmienky (premenlivé počasie).

Tibor Szabosi;c30i4392-13.jpg

„Bola to doslova lotéria s gumami,“ zamýšľa sa Marek Húska, ktorý v Dobšinej štartoval so Škodou Felicia v Triede E1 do 1400 cc. „Až do poslednej chvíle sme nevedeli, čo máme obuť do druhej jazdy.“ Podobne ako v sobotu, aj v nedeľu bola dopoludňajšia prvá jazda suchá a za ideálnych podmienok. Zvlášť v nedeľu sa však počasie s pretekármi poriadne pohralo, keď hore na kopci pršalo a dolu bolo sucho. Po odloženom štarte a čiastočnom uschnutí sa potom štartovalo s malou lotériou. „Na suchej trati som dopoludnia dostal asi tri sekundy od mojej súperky Machovej. Popoludní som bol zasa rýchlejší ja, ale v súčte to nakoniec nestačilo a zaostal som o sedem desatín sekundy. Ale klobúk dolu pre Terezou. Zajazdila veľmi pekne,“ s rešpektom ocenil výkon svojej súperky Marek a bral aj druhé miesto v triede.

Tibor Szabosi;c30i1268-20.jpg

Ešte ťažšiu situáciu však mal Fero Ančík, ktorému sa v Triede E1 nad 2000 cc zišla poriadne silná konkurencia. „Bol vrchol slovenskej sezóny. So svojimi časmi som spokojný potom, čo som sa oproti prvej jazde zlepšil o dvanásť sekúnd. Určite by som však privítal viac jázd a možno by som sa ešte o kúsok zlepšil. Dnes však išiel Jaro Dubóczi lepšie. Jednoducho som na neho nestačil,“ skromne uznal Ančík (BMW E36), ktorý v „dvojkolkách“ nakoniec obsadil tretie miesto za Miloňom (na GT) a Dubóczim.

Tibor Szabosi;c30i4449-23.jpg

Druhé a tretie miesto nie je zlý výsledok a krásne trofeje pre víťazov určite potešia aj šéfa tímu, Braňa Mička, ktorý sa úspešne zotavuje po moravskej udalosti. „Mám radosť, že sa našim chlapcom darilo. Každý pekný výsledok je príjemným povzbudením pre náš tím. Teraz nás čaká Jankov vŕšok, kde by sme tiež nechceli sklamať našich fanúšikov, ktorí nás prídu povzbudiť.“ Na Jankovom vŕšku sa jazdí dva týždne po Dobšinskom kopci, teda počas prvého augustového víkendu. Dubnický LAMA RACING tím znova nebude chýbať na štarte.

Tibor Szabosi;c30i3648-27.jpg

Pozrite si celú galériu tímu na našej stránke.

lamapartneri-v2019-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri