Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár: najrýchlejší Slovák na slávnom Dobšinskom kopci

Monday, 22. 07. 2019 - 21:18, Public relations   

Igor Drotár: najrýchlejší Slovák na slávnom Dobšinskom kopci

Automobilový šport na Slovensku zažil uplynulý víkend sviatok v podobe tradičného Dobšinského kopca: naše najväčšie preteky do vrchu priniesli na Gemer európsku špičku vo vozidlách všetkých tried - od kapotovaných, až po tie formulové. "Slovenskému raju" na Dobšinskom kopci kraľoval opäť raz Igor Drotár z Prešova.

Tibor Szabosi;asf-0559-4.jpg

Prakticky každý rok zaprší na týchto pretekoch Majstrovstiev Európy aspoň raz. Tentokrát si však počasie robilo z pretekárov doslova "dobrý deň". Podmienky sa najmä v nedeľu menili na každej časti trate zvlášť. Keď dolu na štarte bolo sucho, hornú časť zaplavil lejak a potom naopak... Aké pneumatiky si obuť, keď trať napokon vyschla za pár minút, bolo otázkou šťastia. Rovnako aj vaše poradové číslo na štarte dokázalo veľa rozhodnúť.

Tibor Szabosi;c30i3003-17.jpg

Konečné výsledky však (zväčša) hovoria jasnou rečou: Igor Drotár skončil v rámci MSR na absolútne 2. mieste (aj v triede E1) so stratou 7 sekúnd na víťaza Věroslava Cvrčeka ml. V rámci Majstrovstiev Európy mu patrilo v skupine E2-SH skvelé 3. miesto.

Tibor Szabosi;asf-0896i.jpg

Igor Drotár: "Dobšinský kopec je náš automobilový sviatok a sú to krásne preteky v malebnom prostredí Gemera. Už sobotňajšie tréningy však boli nevyspytateľné počasím - bolo sucho, aj mokro. Prvý tréning mi šiel celkom dobre, no zase sa so mnou vliekla technická porucha z Oždian a auto nebrzdilo. Snažili sa to opraviť, no druhá jazda bola už o náhodnom výbere pneumatík kvôli vrtkavému počasiu. Trať po daždi rýchlo vyschla, no šiel som ju na mokrých gumách... Ani brzdy neboli na 100 %. Neskôr večer nás potešili opäť krásne hudobné a kultúrne akcie, ktoré k tomuto podujatiu patria.

Tibor Szabosi;c30i3890-12.jpg

Nedeľa bola už o dvoch meraných jazdách. Hneď tá prvá bola v krásnom horúcom počasí. Na štarte som žiaľ musel čakať skoro dve hodiny, keďže pokazené auto predo mnou polialo značnú časť trate olejom. Potom som prešiel asi dva kilometre a znova nás vrátili na štart, kvôli inej nehode. Toto celé nepridalo na koncentrácii a pohode. Cvrček bol o niekoľko sekúnd rýchlejší, takže druhá jazda bola už len o spoľahlivosti áut. Medzitým nastal nekonečný kolotoč s premenlivým počasím, keďže sa podmienky menili pozdĺž celej trate - bolo sucho, aj mokro. Mechanici predtým cez noc opravili brzdy, čo ma potešilo a s výsledkom som spokojný. Teší ma, že viem byť stále najrýchlejší Slovák. Slovenská konkurencia, ale aj tá z okolitých krajín napreduje a je to čoraz náročnejšie, čo ma zároveň ako pretekára teší. Ešte stále síce vediem šampionát, no Cvrček zaslúžene vyhráva preteky, k čomu mu gratulujem. Chcem pochváliť tiež Jana Miloňa, Tomáša Kukučku, Martina Juhása, Vlasta Majerčáka a množstvo ďalších výborných jazdcov, ktorí posúvajú rýchlosť aj tento šport dalej."

Tibor Szabosi;c30i9405-22.jpg

Nasleduje týždňová prestávka, po ktorej sa kopcový kolotoč MSR PAV objaví na západe krajiny v obci Uhrovec: Jankov vŕšok (3.-4.8.) bude opäť technický, nevyspytateľný a zaujímavý. Súčasťou bude tiež poľský šampionát, ktorý so sebou prinesie plejádu skvelých jazdcov aj techniky.

Tibor Szabosi;c30i4259-17.jpg

Tibor Szabosi;c30i1943-21.jpg

Tibor Szabosi;asf-0900-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri