Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ott Tänak je novým majstrom sveta!

Sunday, 27. 10. 2019 - 13:31, Ľuboš Kašický   

Ott Tänak je novým majstrom sveta!

Estónec vyhráva titul vo veľkom štýle, keď pritlačil aj v Power stage a zajazdil najrýchlejší čas.

 

„Je to fantastický pocit,“ raduje sa v cieli čerstvý majster sveta, Ott Tänak a prezrádza na seba. „Neviete si predstaviť, pod akým tlakom som jazdil tento víkend. Moja mama mi včera večer povedala, že ak niečo naozaj chcem, tak to dokážem. Len som dokázal, čo som si veľmi želal. Ďakujem tímu za skvelú prácu.“

tanak-6.jpg

Záverečná etapa predposledného podniku Majstrovstiev sveta rely 2019 v Španielsku už veľa zmien nepriniesla. Vlastne jediný, kto sa posunul dopredu bol práve Tänak, keď najlepším časom v Power Stage preskočil o štyri desatiny Sorda (hyundai) a berie aj body za druhé miesto v celej súťaži! Titul je teda v dobrých rukách.

t03-6.jpg

Víťazom sa však zaslúžene stáva posádka Neuville a Gilsoul (hyundai), ktorá urobila všetko, aby si ešte zachovala šancu na titul a pomohla tímu k Poháru konštruktérov. Na titul to však Belgičanom nestačilo ani teraz, no pomohli aspoň svojmu tímu udržať sľubné vedenie v Pohári konštruktérov pred záverečným podnikom šampionátu v Austrálii (v polovici novembra). „Urobili sme tento víkend, čo sme mohli. Viac sa nedalo,“ povedal Neuville, ale sám by mal uznať, že o titul prišiel zásluhou svojich veľmi nevyrovnaných výsledkov už tretikrát po sebe a v tíme ho nepochvália. Nový šéf tímu dokonca zvažuje, výmenu na poste tímovej jednotky. O tom si ale povieme pri inej príležitosti.

h01-2.jpg

Ogier bol z hry von už po piatkových problémoch s posilňovačom riadenia a tak prišiel dnes s veľkú stratou na ôsmom mieste. „Takto sme si tento víkend nepredstavovali. Chceli sme tvrdo bojovať, ale súboj sa pre nás skončil príliš skoro,“ konštatuje smutne Seb Ogier, ktorý vraj tiež neostane v tíme Citroen v nasledujúcej sezóne.

Povedzme si teda, že novým šampiónom je už teraz Tänak (toyota) s 263 bodmi. Otvorený zostáva titul vicemajstra sveta, keď Neuville (hyundai) má 227 bodov a tretí Ogier (citroen) 217 bodov. V Pohári konštruktérov vedie Hyundai s 380 bodmi pred Toyotou 362 bodov a Citroenom 284 bodov.

V kategórii WRC2 vyhral v Španielsku Mads Ostberg (citroen) pred Camillim (citroen) a Kopeckým (škoda). Nový šampión Rovanpera (škoda) došiel štvrtý. Spolu s Kopeckým však tímu Škoda Motorsport zabezpečili už titul v Pohári konštruktérov.

Pozrite si výsledky španielskej súťaže.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri