Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Všetko ide podľa plánu

Saturday, 26. 10. 2019 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Všetko ide podľa plánu

Hyundai posunul Neuvilla na prvé miesto. Chrbát mu poctivo strážia Sordo s Loebom. Tänak ide svoje tempo pre dôležité body a Ogier sa snaží zachrániť, čo sa ešte dá. To bolo druhá etapa španielskej súťaže.

 

Po piatkovom šotolinovom úvode mali mechanici v noci iba 75 minút na prestavenie áut na asfalt, na ktorom sa jazdilo už v sobotu. Zaujímavé je, že bývalý asfaltový špecialista Seb Loeb (hyundai), si v piatok na šotoline vybojoval vedenie a v sobotu nevedel nájsť rovnaké tempo, ako deň predtým. Pravdepodobne si teraz, po jazde na diaľkových súťažiach, už viac zvykol na šotolinu. Francúz však diplomaticky vraví niečo iné. „Nezáleží na povrchu. Dnes začala celkom „iná“ súťaž. Išli sme opatrnejšie, aby sme neurobili chybu. Auto je výborné, aj keď časy neboli z nejakého dôvodu také skvele,“ tvrdí Loeb. My však vieme, že ak vyhrá Hyundai, tak musí vyhrať Neuville a nie Loeb. Ešte sa teda čudujeme, s Loebom, prečo „z nejakého dôvodu“ auto nebolo také skvelé?

hu01-2.jpg

Naopak skvelé auto aj výsledky mal Belgičan Neuville, ktorý sa rýchlo prepracoval do čela súťaže a začína všetkým odskakovať. „Boli sme dnes správne motivovaní a sme tam, kde sme chceli byť,“ vraví Thierry Neuville. „Začali sme veľmi dobre a potom sme náskok ešte zvyšovali. Do cieľa je ešte ďaleko, no veríme, že dokážeme tímu doviezť Pohár konštruktérov.“

hu04-2.jpg

Až na tretie miesto sa dnes vyšplhal hlavný ašpirant na titul, Ott Tänak (toyota). „Nezačali sme najlepšie a chvíľu sme si zvykali na asfalt. Potom sme sa však rozbehli a chytili tempo,“ priznal Estónec. „Zajtra to ešte bude zaujímavé. Začína sa pomalou ereskou a Power Stage je nová a rýchla. Uvidíme, čo to prinesie,“ dodáva nádejný šampión 2019.

toy01-14.jpg

Ogier na citroene má síce obrovskú stratu, no dnes sa posunul už na ôsme miesto. Pomohol mu aj „divočák“ Kris Meeke (toyota), ktorý síce začal rezko, no už na druhom úseku havaroval a zo súťaže odstúpil. „Ideme voľným tempom. Užívame si to a uvidíme, kam nás to až v závere vyhodí,“ vyspal sa z piatkovej rezignácie Ogier, no stále dobre vie, že mu môže pomôcť len malý zázrak.

toy03-8.jpg

V rely je však možné všetko a zázraky sa môžu udiať aj v nedeľu, kedy sú na programe ide dve sekcie po dvoch úsekoch, no spolu merajúcich až 74 kilometrov. Začína sa okolo ôsmej ráno a končí po štrnástej popoludní. Bude to hodina, ktorá nám ponúkne už nového majstra sveta?

Poradie po druhej etape:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 2:25:15.8
2. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +21.5
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +24.6
4. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +25.2
5. Jari-Matti Latala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +46.8
6. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1:09.2
7. Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1:24.5
8. Sébastien Ogier / Julien Ingrasia (Citroen C3 WRC) +4:09.9
Celé poradie si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri