Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Osmička pre Juraja Vargu v desiatej etape Rally Dakar 2023

Wednesday, 11. 01. 2023 - 17:10, Miroslav Majláth   

Osmička pre Juraja Vargu v desiatej etape Rally Dakar 2023

Dnešný, na dakarské pomery krátky meraný úsek, ktorý mal iba stoštrnásť kilometrov absolvoval slovenský štvorkolkár Juraj Varga na ôsmej priečke.

 

MM Photo

Najskôr viac ako päťsto kilometrov dlhý prejazd a až potom vyše stodesať kilometrov dlhý meraný úsek. V rámci jeho zdolávania čakal na všetkých súťažiacich pieskový podklad s množstvom väčších, či menších dún, ale aj naozajstná, neprebádaná púšť.

dakar.com

Juraj Varga do desiatej etapy vyrážal ako piaty v poradí kategórie Quad. Už na prvom waypointe však figuroval na priebežnej ôsmej pozícii, pričom na tomto umiestnení sa až do cieľa nič nezmenilo. Navyše po dojazde do cieľa Juraja organizátor „odmenil“ dvoj minútovou penalizáciou. Na jeho umiestnení v etape, ale ani v priebežnom hodnotení to však nič nezmenilo. Juraj Varga je aj po desiatej etape najúspešnejším slovenským reprezentantom na Rally Dakar 2023, keď mu v priebežnom poradí kategórie Quad patrí piate miesto.

MM Photo

Vo štvrtok 12.1.2023 čaká na účastníkov Rally Dakar 2023 jedenásta etapa súťaže. Tá má smerovať z bivaku Shaybah do bivaku Ardah. Prvá časť z dvojetapovej maratónskej trate bude mať celkovo štyristodvadsaťsedem kilometrov, pričom meraný úsek bude mať dĺžku dvestosedemdesiatštyri kilometrov. Súťažiacich po opustení bivaku v Sahaybah čaká najskôr stopäťdesiattri prejazdových kilometrov a až následne štart do meranej časti. Kúsok po štarte do jedenástej etapy budú mať súťažiaci už za sebou štyritisíc dakarských kilometrov.

MM Photo

Povrch trate bude prevažne pieskový a organizátor v popise etapy tvrdí, že jazdci si užijú pri zdolávaní trate štyri farebné odtiene piesku. Podstatné v tejto etape bude udržať techniku v čo najlepšej kondícii, keďže v bivaku na súťažiacich v tomto prípade nebudú čakať mechanici s ich čarovnými rukami a náhradnými dielami. A tak si všetky potrebné opravy budú musieť jazdci urobiť sami. Celá etapa sa pritom bude konať neďaleko hraníc so Spojenými Arabskými Emirátmi a Ománu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri