Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga po voľnom dni pokračuje na Rally Dakar siedmym miestom

Tuesday, 10. 01. 2023 - 18:31, Miroslav Majláth   

Juraj Varga po voľnom dni pokračuje na Rally Dakar siedmym miestom

Šesťstoosemdesiatšesť kilometrov dlhá deviata etapa z Rijádu do Haradhu mala v sebe zahrnutých aj tristopäťdesiatosem kilometrový špeciál. V rámci neho dojazdil Juraj Varga na siedmom mieste.

 

MM Photo

Po včerajšom voľnom dni sa dnes opäť rozbehla Rally Dakar 2023 naplno. Oddýchnutých jazdcov čakala deviata etapa, ktorá sa celá konala v nadmorskej výške okolo päťsto metrov a podľa vyjadrenia organizátora bola dosť náročná na navigáciu. Tvorili ju v úvode pieskové duny, kde Juraj dosť stratil. Potom to už išlo dobre a meranú časť smerujúcu rôznymi kaňonmi zvládol podstatne lepšie. Po absolvovaní špeciálu nasledovala ešte dlhá prejazdová trasa do Haradhu. Slovák Juraj Varga, ktorý je zároveň aktuálne najúspešnejším slovenským reprezentantom na Dakare dojazdil v deviatej etape na šiestom mieste v kategórii Quad. Jeho strata na vedúceho jazdca bola necelých osem minút a od piateho miesta ho delili iba dve sekundy. Po dojazde do cieľa však organizátor započítal Jurajovi pätnásť minútovú penalizáciu za včerajšiu výmenu motora na jeho Yamahe. To ho nakoniec posunulo v dnešnej etape na siedme miesto.

MM Photo

„Sme v bivaku po deviatej etape. Prvých asi šesťdesiat kilometrov dnešnej meranej časti tvorili duny a akosi som tam v nich nevedel chytiť dobré tempo. Bola z toho dosť veľká strata, okolo päť minút. Jeden zo súperov, ktorý je v priebežnom poradí predo mnou, ma dobehol a potom sme išli spolu až do cieľa. Škoda, nebyť tých päť minút straty v úvode, mohol to byť dnes veľmi pekný výsledok. No, ale na keby sa nehráme. Inak sa mi išlo dobre, som po včerajšku oddýchnutý. Dnes to nejako rýchle utieklo, bolo to rýchle, teda až na tie duny sa mi išlo super. Podstatné je, že sa mi podarilo dojazdiť ďalšiu etapu, čo nás posúva zase ďalej ku cieľu,“ zhodnotil Juraj Varga po deviatej etape Rally Dakar 2023.

MM Photo

Jurajovi napriek spomínanej pätnásť minútovej penalizácii, ktorú si pripísal na svoje konto vďaka včerajšej výmene motora, patrí stále piate miesto v kategórii Quad, čím si stále udržuje pozíciu najlepšieho slovenského jazdca na tohtoročnej Rally Dakar. Nielen Juraja, ale aj všetkých ostatných súťažiacich zajtra čaká v poradí už desiata etapa Rally Dakar 2023. Jej trať bude smerovať z Haradhu do Shaybahu. Samotný špeciál bude v tejto etape pomerne krátky, iba stoštrnásť kilometrov dlhý, ale súťažiacim ponúkne nielen sto percentný pieskový podklad, ale aj poriadnu púštnu samotu. Prejazdová trasa bude zase extrémne dlhá, päťstodesať kilometrová, pričom meraný úsek bude až v jej závere, tesne pred bivakom Shaybah.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri