Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier vyhral Rally della Lanterna, Raikkonen druhý

Saturday, 12. 06. 2010 - 22:17, Katarína Ďurecová   

Ogier vyhral Rally della Lanterna, Raikkonen druhý

Obaja jazdci Citroen Junior Teamu sa zúčastnili tejto rally, ktorá je súčasťou talianskeho asfaltového šampionátu v rámci prípravy na prvý asfaltový podnik tejto sezóny - bulharskú rally.

Víťazom sa nakoniec stal Sébastien Ogier, ale nemal to vôbec jednoduché. Po prvej rýchlostnej skúške sa síce ujal vedenia, ale potom vinou nevhodnej voľby pneumatík na vlkom asfalte strácal. Na druhej strane Kimi Raikkonen, ktorý išiel svoju prvú asfaltovú rally si počínal skutočne veľmi dobre. Vyhral štvrtú rýchlostnú skúšku, čo bola jeho vôbec prvá vyhratá rýchlostná skúška v jeho rally kariére a dostal sa tak do vedenia, ktoré stratil až v samotnom závere, kde ho v poslednej - deviatej rýchlostnej skúške predstihol Sébastien Ogier a zvíťazil tak o iba 5,7 sekundy.

Vladislav Maschl;img-6528.jpg

Domáci pretekári výrazne zaostávali a duu Citroen Junior Teamu vôbec nestačili. Tretí Maurizio Ferrecchi, ktorý štartoval na Forde Focus WRC stratil na víťaza Ogiera necelé dve minúty.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri