Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Phil Mills ukončil spoluprácu s Petterom Solbergom

Friday, 11. 06. 2010 - 20:39, Katarína Ďurecová   

Phil Mills ukončil spoluprácu s Petterom Solbergom

Posádka Petter Solberg, Phil Mills sa po jedenástich rokoch spoločného účinkovania v šampionáte WRC rozchádza. Phil Mills sa totiž po portugalskej rally rozhodol s okamžitou platnosťou skončiť v Petter Solberg World Rally Teame. Táto posádka toho spolu vo WRC zažila skutočne mnoho - absolvovali spolu 152 rally, z ktorých 13 vyhrali a taktiež spolu vyhrali v roku 2003 titul majstrov sveta.

Vo svojom oficiálnom vyhlásení Phil Mills žiadny dôvod ukončenia spolupráce neuviedol. „Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, aké som kedy urobil, ale cítim, že nadišiel čas, kedy by som sa mal koncentrovať na iné veci v mojom živote. Užil som si každý jeden kilometer, či už keď sa nám darilo alebo nie a som si istý, že Petter za správnych okolností ešte vyhrá veľa podnikov. Celý seriál WRC mi bude veľmi chýbať a prajem Petterovi a jeho tímu veľa úspechov v budúcnosti", povedal tento populárny už 46-ročný Velšan.

Tibor Szabosi;1t1u1981.jpg

Petter Solberg sa k odchodu Phila Millsa tiež vyjadril: „Phil opúšťa tím a ja som kvôli tomu veľmi smutný. Myslím, že bude veľmi ťažké nájsť spolujazdca s jeho schopnosťami, s ktorým by som mal pretekať. Prežili sme spolu niekoľko rokov, v skutočnosti bol po mojom boku cez väčšinu mojej kariéry, takže ukončenie spolupráce je pre mňa veľmi ťažké. Keď sa pozriem na to, čo sme spolu s Philom dosiahli, som skutočne smutný, pretože som si bol istý, že ďalšie víťazstvo príde túto sezónu a ja som dúfal, že budem vtedy mať Phila po svojom boku. On pre mňa počas celej mojej kariéry znamenal najviac. Naše partnerstvo muselo byť tým najsilnejším partnerstvom medzi jazdcom a spolujazdcom všetkých čias!"

Vladislav Maschl;img-7452.jpg

Je teda jasné, že na rally Bulharska už dvojicu Petter Solberg, Phil Mills spolu neuvidíme. Petter Solberg má teda relatívne krátky čas na to, aby si našiel a zžil sa s novým spolujazdcom. Jeho meno zatiaľ ešte nie je známe, ale Petter sa už nechal počuť, že bude preferovať rozpis v angličtine.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri