Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mutňanský v Taliansku s R5-ťkou

Tuesday, 02. 07. 2019 - 12:00, Public relations   

Mutňanský v Taliansku s R5-ťkou

FIA European Hill Climb Championship, teda Majstrová Európy pretekov automobilov do vrchu, pokračujú 5. až 7. júla ďalším kolom. Tentokrát jazdcov privíta sever Talianska, konkrétne provincia Trento. A je viac ako samozrejmé, že na podujatiach FIA EHCC nebude chýbať ani ZANETI Motorsport so svojím jazdcom, Ivanom Mutňanským.

Ak zoberieme do úvahy, že priemerná dĺžka trate týchto majstrovstiev sa pohybuje niekde okolo šiestich až siedmych kilometrov, 17,3 kilometrové Taliansko je ako z iného vesmíru. Pre porovnanie, väčšina rýchlostných skúšok v rely, kde jazdec dostáva informácie o trati od navigátora, nedosahuje túto dĺžku. Ivan tak môže naplno zužitkovať svoje nadobudnuté skúsenosti a vodičské zručnosti z množstva absolvovaných kopcových a rely podujatí.

Tibor Szabosi;c30i4394-10.jpg

Vo FIA EHCC sme tesne za polovicou sezóny. Z tabuľky priebežného hodnotenia šampionátu sa dá rýchlo vyčítať, že ZANETI Motoršport s Mutňanským ašpiruje na titul majstra Európy vo svojej triede. A keďže sú súboje na špičke tesné, chlapci v ZANETI nechceli nechať nič na náhodu. Mitsubishi Lancer Evolution X R4, s ktorým Ivan pravidelne súťaží, tentokrát ostalo na Slovensku. Na rad prichádza o niečo novšia a dokonalejšia technika. Ivan bude reprezentovať Slovensko, ZANETI a v konečnom dôsledku aj seba na Škode Fabia R5. „Som plný očakávaní. Na Škodu R5 som počul veľa chvály. Údajne je veľmi rýchla a presná. Ja mám rád aj trochu jazdy „bokom“, tak som zvedavý, ako mi sadne jej charakteristika a nastavenie.“ Slová očakávania, s ktorým sa vybral Ivan na testovanie do Talianska, hovoria veľa. Hlavne o ambícii, o túžbe vyhrávať, získať spomínaný titul.

fabiatrento.jpg

Ako a s čím sa vráti ZANETI s Ivanom Mutňanským z Talianska? Celý tím verí, že s výborným umiestnením, s ďalšími bodmi do celkového hodnotenia a s peknými zážitkami. Na mieste je ešte jedna otázka. Čo ak Ivanovi Fabia R5 ozaj sadne? Interne kolujú fámy, že Trento Bondone nemá byť iba obyčajným pretekom. Možno je to test pred samotnou kúpou. Možno. Všetko ukáže čas.

Peter Baran, ZANETI Motorsport

Tibor Szabosi;c30i1370-15.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri