Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mutňanský na vlne úspechov

Wednesday, 26. 06. 2019 - 06:56, Public relations   

Mutňanský na vlne úspechov

Ivan Mutňanský zo Zaneti Motorsport už dlhodobo ukazuje, že si s Mitsubishi Lancer Evolution IX R4  výborne rozumie. Úspechy žne tak na európskej, ako aj na domácej scéne. Aj keď priorita smeruje na Majstrovstvá Európy IHCC, sily si rád pomeria aj v MSR PAV, či na menších súťažiach v rely. A práve podujatie v seriály MRS PAV sa konalo v Ožďanoch, malebnej dedinke neďaleko Rimavskej Soboty.

Tibor Szabosi;c30i3315-15.jpg

Sobotňajší tréning, aj keď v znamení kontroly správneho nastavenia vozidla, nezačal práve najlepšie. Už po prvých metroch bolo Ivanovi jasné, že nie je všetko s kostolným poriadkom. Jednoducho Mitsubishi nefungovalo tak, ako by malo. Samozrejme, odrazilo sa to na čase, ktorý síce nebol v tréningu tak podstatný, ale tímu poskytol veľkú výpovednú hodnotu. Dvanásty v prvej a až pätnásty najrýchlejší čas v druhej tréningovej jazde predsa len nezodpovedá Ivanovým schopnostiam a potenciálu jeho vozidla. Prvá „ostrá“ jazda by sa dala nazvať malou katastrofou. 1,46,374. Výsledný čas, ktorý znamenal až dvadsiate tretie miesto absolútneho poradia už nebol iba sklamaním. Bol jasným znamením toho, že mechanici musia využiť každú sekundu na nájdenie a odstránenie problému. To, čo sa za čas medzi jazdami spraviť dalo, to sa aj spravilo. S obmedzenými možnosťami, ktoré má pretekársky servis, to bola jednoducho horná hranica možného. Svoje ovocie priniesla. Zlepšenie takmer o 6 sekúnd a posun na dvanáste miesto. V súčte časov sa Ivan Mutňanský umiestnil na 17. mieste a všetkým bolo jasné, že celý tím čaká dlhá noc.

Tibor Szabosi;c30i4073-18.jpg

Druhý deň privítal súťažiacich dažďom, čo výrazne pomohlo odstrániť výkonový deficit nie práve najlepšie fungujúcej techniky. Ak k tomu pridáme Ivanovu ctižiadostivosť a chuť vyhrávať, prekvapenie je na ceste. O mokrom povrchu sa hovorí, že najlepšie ukáže vodičskú zručnosť jazdca. Ak je to pravda, tak Ivan Mutňanský určite patrí medzi tých najlepších. Prvá tréningová jazda ešte nebola ideálna, ale aj tak to stačilo na výrazné zlepšenie a skok na 8. miesto. Druhá bola oddychovým tempom, ktorého cieľom bolo šetriť Evo a vyskúšať si iba krátke úseky. Nasledovali však súťažné jazdy, kde to Ivan „rozbalil s orchestrom, fanfárami a ohňostrojom“. Nestačil iba na absolútneho víťaza Cvrčeka so Škodou Fabia S2000 a motoristickú legendu Igora Drotára, ktorý štartoval s kopcovým špeciálom Škoda Fabia R5 DTRi. Druhá súťažná jazda mala prvú trojku úplne identickú. Jazdec Zaneti Motorsport ukázal chrbát aj tak skúseným borcom, akými bezpochyby sú Peter Jureňa, Ján Lipták či Martin Juhás. Absolútne tretie miesto a prvenstvo v S20 boli peknou odmenou za to, že sa celý tím nevzdal po sobotňajších problémoch a relatívnemu neúspechu.

Tibor Szabosi;c30i0524-15.jpg

Zaneti Motorsport, aj vďaka Ivanovi Mutňanskému, zažíva jednu z tých úspešnejších sezón. V podstate takmer z každého podujatia si odnáša výborné umiestnenia, poháre a body. Najbližšie sa Ivan ukáže divákom v Taliansku, kde síce ostáva vo svojej triede, ale mení techniku. Štartovať bude na Škode Fabia R5. Druhá časť tímu, bratia Melichárkovci, predvedú svoje umenie s Fordom Fiesta RS WRC na Rally Prešov. Tešíme sa za podporu, ktorú nám vyjadrujete a ešte viac sa budeme tešiť, ak vás uvidíme pri tratiach či v servise.

Peter Baran, Zaneti Motorsport

Tibor Szabosi;asf-9033-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri