Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing dominoval Oždianskym serpentínam, ide na rely

Wednesday, 26. 06. 2019 - 11:57, Public relations   

L Racing dominoval Oždianskym serpentínam, ide na rely

Slovenská motoristická sezóna pokračovala svoj letný program uplynulý víkend na juhu Slovenska. Najkratšia trať Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) privítala tímy v obci Ožďany neďaleko Rimavskej Soboty. Tím L Racing tu zopakoval minuloročné úspechy, a to vo veľkom štýle.

Tibor Szabosi;c30i1287-17.jpg

Len 2,85-km dlhá trať Oždianskych serpentín ponúkla horúcu sobotu, ktorú vystriedala upršaná nedeľa. V oboch prípadoch si však senzačne počínal jazdec L Racingu Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabii RS2000. Český pretekár úplne suverénne dominoval celému podujatiu a vzal si okrem traťového rekordu najmä dve víťazstvá pred hlavným konkurentom Igorom Drotárom.

Tibor Szabosi;c30i2709-23.jpg

Výborne si počínala aj druhá stálica tímu Denis Pavlík z Betliara. S Peugeotom 208 VTi R2 vyhral po oba dni celú triedu A, ako aj A-2000 a samozrejme triedu Junior.

Tibor Szabosi;asf-7314-4.jpg

Nemenej úspešne sa darilo aj manažérovi tímu Jánovi Liptákovi, ktorý len pár dní predtým oslávil jubilejnú šesťdesiatku! Oslávenec si na kopcovom Subaru Impreza vyjazdil 6. a 8. miesto absolútne a dvakrát 4. v najsilnejšej triede E1+2000.

Tibor Szabosi;c30i4208-15.jpg

Pre Vlastimila Majerčáka boli Ožďany najmä testom pred 6. Rally Železniky v Slovinsku, ktorú si po roku znovu vyskúša už tento víkend na Forde Fieste R5 EVO s Pavlom Kušnierom na mieste spolujazdca. V piatok a sobotu ich čakajú asfaltové horské skúšky v rovnomennom pohorí, severozápadne od hlavného mesta Ľubľana.

Tibor Szabosi;c30i0433-30.jpg

Tibor Nagy na Subaru Impreza WRX STI preteky v Ožďanoch nedokončil. Peter Dobšinský (Peugeot 306 S16, trieda N-2000) v triede N-2000 si odniesol v sobotu trofej za 3. miesto a v nedeľu za 1. Jiří Theimer (Peugeot 306 Maxi, trieda E2-SH -2000) skončil v triede 2 v sobotu aj v nedeľu na 2. mieste (1. v E2-SH).

Tibor Szabosi;c30i3407-14.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Máme za sebou veľmi podarený pretekársky víkend. Oždianske serpentíny majú dosť špecifickú a zaujímavú trať. Je veľmi krátka, no náročná a pestrá. Počas celého víkendu fungovala naša Fabia skvelo a mohli sme sa tak sústrediť na ladenie detailov. Veľmi ma teší, že som cítil každú zmenu pozitívne na chovaní auta, aj na časoch. V prvej sobotnej jazde sa mi nepodarila jedna zákruta, čo znamenalo na tejto krátkej trati značnú stratu. Druhá jazda bola skvelá, zlepšil som sa o 2 sekundy a o necelú sekundu som prekonal traťový rekord, ktorý sme tu získali pred rokom. Videl som ešte priestor na zlepšenie v nedeľných jazdách. Všetko však zmenil dážď. Netušil som, ako sa pôjde, napokon som s týmto autom v daždi ešte neštartoval a rovnako aj na špeciálnych kopcových pneumatikách do mokra. Takže do prvej meranej jazdy som šiel s veľkým rešpektom. Začiatok bol veľmi opatrný, neskôr som šiel odvážnejšie podľa toho, ako som sa v aute cítil. Nakoniec bol z toho skvelý čas s náskokom cez šesť sekúnd na Igora Drotára. Druhá jazda si žiadala len dôjsť do cieľa, čo z pohľadu techniky aj jazdy nie je zase také jednoduché. Nakoniec som sa ešte zlepšil a vyhral o tri sekundy. Vyhrať najkratší kopec sezóny s náskokom necelých desať sekúnd je úžasné. Obe víťazstvá sú veľmi dôležité pre bodovanie v tejto sezóne. Patrili medzi tie najlepšie kopcové preteky, na ktoré budem vždy rád spomínať. Úspechy z Oždian venujem pánovi Liptákovi ako darček k jeho narodeninám. Vybudoval a drží pokope skvelú partiu ľudí od mechanikov, jazdcov až po partnerov tímu. Je mi cťou byť súčasťou tejto rodiny."

Tibor Szabosi;asf-8482-2.jpg

Denis Pavlík: "Veľká spokojnosť! V sobotu sa mi podarilo vyhrať skupiny A, A-2000 a Juniorov. V nedeľu nám zapršalo pred druhou tréningovou jazdou a ja som si konečne mohol vyskúšať jazdu na úplne iných a nových gumách, na akých som doteraz jazdil. Veľmi mi sadli, veď som napokon opäť vyhral triedy A, A-2000, Juniorov a pridal som k tomu víťazstvo v 2WD-1600, čiže som bol najrýchlejší s predným náhonom. Ďakujem mechanikom a tímu L Racing za možnosť štartovať na tomto podujatí."

Tibor Szabosi;asf-8954-4.jpg

Ján Lipták: "Preteky v Ožďanoch dopadli tak dobre, ako sa len dalo. Ja sám som si jazdu za volantom Subaru Impreza užil. Na aute sa neustále pracuje a pokrok bolo cítiť aj teraz. Postupne sa aj sám snažím zrýchliť, i keď by to chcelo sedieť v aute častejšie... To však kvôli práci pre tím nejde. Takže so svojím výsledkom som spokojný a nesmierne ma teší aj suverénne a absolútne víťazstvo Věroslava. Každý náš jazdec podal maximum, za čo som im vďačný."

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;c30i2141-14.jpg

l-racing-2019-tlacove-spravy-ozdany.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri