Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Lama „skočila“ Ožďany na výbornú

Wednesday, 26. 06. 2019 - 16:00, Ľuboš Kašický   

Lama „skočila“ Ožďany na výbornú

Hoci štvrtý podnik slovenskej kopcovej sezóny dubnický tím LAMA RACING absolvoval bez svojho zotavujúceho sa lídra, aj tak viala tímová vlajka medzi najlepšími.


Na uzatvorenom úseku cesty prvej triedy číslo 16 medzi Rimavskou Sobotou a Lučencom sa jazdilo na dva samostatne bodované súťažné dni a usporiadatelia (asi to mali dohodnuté „tam hore“) pripravili vlastne dva celkom rozdielne preteky. V sobotu bolo nádherné suché počasie a v nedeľu zasa mokré preteky. Každý si teda mohol prísť na svoje a ukázať, čo mu sedí najlepšie.

Tibor Szabosi;asf-7232-3.jpg

„Na vode som doteraz nikdy nešiel,“ chlapsky priznal aj Marek Húska, ktorý štartoval so svojou Škodou Felicia v triede E1 do 1400 cc. „Bola to pre mňa úplne nová skúsenosť a poriadne som sa potrápil. Jarky boli hlboké a ukazovali mi zdvihnutý prst, no chvalabohu som žiadny nevyskúšal. Keď som jazdil na motorkách, tak som mokrú trať miloval. Tu je to však úplne iné, no zasa som sa niečo naučil.“ Húska zvíťazil vo svojej triede po obidva súťažné dni a upevnil si priebežné vedenie v šampionáte vo svojej triede. „Výborný výsledok nám vrátil čas, ktorý sme seriózne investovali do prípravy auta. Myslím si, že sme potešili našich fanúšikov aj Braňa, ktorý sa poctivo zotavuje doma.“

Tibor Szabosi;c30i2995-16.jpg

Rovnako výborne ako Marek Húska, si počítal aj Fero Ančík. Ten sa doslova blysol so svojim BMW M3 E36 (E1 +2000 cc), keď medzi „plecháčmi“ obsadil po obidva súťažné dni tretie miesto hneď za hviezdami slovenského kopcového šampionátu Věrom Cvrčkom a Igorom Drotárom. Navyše v absolútnom poradí mu patrí výborné piate miesto! „Veľmi milo ma prekvapilo, aké časy sa mi darilo jazdiť na tejto trati,“ vraví Ančík. „Súťažil som tu prvýkrát, no trať som sa rýchlo naučil. Zákruty nadväzujú jedna na druhú a ľahko je možné urobiť chybu, ktorá sa ťažko dobieha. Miestne série zákrut ponúkajú hneď viacero variant jazdnej stopy, no myslím si, že som našiel tu ideálnu. V nedeľu na mokrej trati som sa obával, že to bude horšie, no chlapci od Martina Juhása mi pripravili vynikajúce auto a mne sa podaril perfektný víkend,“ dodáva spokojný František Ančík. „Ďakujem svojim mechanikom, svojmu tímu LAMA RACING ako aj našim partnerom a fanúšikom. Verím, že si ešte zopár takýchto pekných víkendov spolu zopakujeme.“

Tibor Szabosi;c30i4250-16.jpg

Dobrou správou pre všetkých fanúšikov slovenského automobilového športu je, že LAMA RACING tím z Dubnice zasa raz ukázal svoj rastúci potenciál, ktorým prispieva k rozvoju motoristického športu na Slovensku. Nuž a ako sa mu v tom bude dariť sa môžeme najbližšie presvedčiť na blížiacom sa vrchole kopcovej sezóny, ktorým je XXXVI.ročník Dobšinského Kopca v dňoch 19.-21.júla 2019. LAMA RACING tam nebude chýbať. Príďte nás tam povzbudiť tiež.

Tibor Szabosi;asf-8405-3.jpg

Celú galériu tímu z Oždian si môžete pozrieť tu.

Ľuboš Kašický

lamapartneri-v2019-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri