Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Minirally Liptov ďalším podujatím seriálu MRC 2012

Monday, 17. 09. 2012 - 12:20, Zdenka Frývaldská   

Minirally Liptov ďalším podujatím seriálu MRC 2012

Po Dobšinej, Moldave, Revúcej a Očovej budú ďalšou zastávkou seriálu Minirally Cup v tejto sezóne Jakubovany. V sobotu, 22.9., sa táto obec stane centrom súťaže Minirally Liptov.

 

Peter Vranský;mrc-betliar-2011-145.jpg

Seriál Minirally Cup bol vytvorený ako alternatíva pre mladých a začínajúcich jazdcov, ktorí majú záujem zlepšovať svoje šoférske zručnosti a zároveň získavať základné návyky pre vstup do „veľkej" rally. V poradí piatym podujatím z tohtoročného kalendára MRC bude dňa 22.9. Minirally Liptov, ktorá sa uskutoční vďaka pochopeniu a dobrej vôli predstaviteľov obcí Jakubovany, Jamník a Liptovský Ondrej. Preteky sa uskutočnia na asfaltovej trati v okolí Jakubovan. Pripravené sú štyri rýchlostné skúšky o dĺžke približne 7 km, ktoré si súťažné posádky prejdú štyrikrát, dvakrát jedným smerom a dvakrát opačným smerom.

Slavomír Ďuroš;mrc-48.jpg

Pretekov sa môžu zúčastniť posádky, ktoré budú spĺňať základné predpisy pohára. Povinná je kombinéza, prilba, pre jazdca aj rukavice a vo vozidle je veľmi doporučený ochranný rám. Technickí komisári a riaditeľ preteku sú oprávnení vylúčiť posádku či vozidlo, ktoré nebudú spĺňať potrebné požiadavky. Súťažiaci budú rozdelení do piatich kategórií podľa náhonu a objemu svojich vozidiel, A1 do 1400 ccm, A2 do 1800 ccm, A3 nad 1800 ccm, Z4 do 1500 ccm a Z5 nad 1500 ccm. Maximálny počet prijatých prihlášok je 60.

Slavomír Ďuroš;mrc-30.jpg

Štart pretekov je naplánovaný na 11:00 hod., ihneď po uzatvorení trate. Do odjazdení dvoch súťažných jázd bude nasledovať obedňajšia prestávka a po nej aj zvyšné dve jazdy. Vyhlásenie výsledkov by malo prebehnúť o 16:00 hod. Vecnými cenami budú odmenené prvé tri posádky v každej kategórii, ak v nej odštartuje minimálne päť súťažiacich.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri