Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mini: Dobehneme Ford a Citroen

Saturday, 06. 08. 2011 - 21:32, Katarína Ďurecová   

Mini: Dobehneme Ford a Citroen

Technický riaditeľ Prodrivu David Lapworth, ktorý je zodpovedný za vývoj Mini John Coopera Works WRC sa vyjadril, že to nepotrvá dlho a toto auto bude čoskoro na úrovni Fordu Fiesta RS WRC a Citroenu DS3 WRC.

Na Rally Finland boli jazdci tímu Mini Dani Sordo a Kris Meeke zhruba o pol sekundy na kilometer pomalší ako jazdci na úplnej špici, čo je podľa Lapwortha v tomto štádiu v poriadku. Ani jeden z týchto jazdcov nakoniec kvôli technickým problémom rally nedokončil, ale Lapworth je i tak s celkovým priebehom vo Fínsku spokojný: „Deficit, ktorý máme v porovnaní s Fordami a Citroenmi je v norme. Vieme, čo a ako ešte vylepšíme a všetky z týchto vylepšení je možné kvantitatívne zmerať. Tieto vylepšenia nám pomôžu stiahnuť stratu na tie najrýchlejšie autá. Samozrejme, že Ford a Citroen sa budú tiež zlepšovať, ale oni sú už na takej úrovni, že vylepšenia budú menšie a bude ich menej", optimisticky komentuje budúcnosť Mini John Coopera Works WRC David Lapworth.

Vladislav Maschl;img-6047-2.jpg

Lapworth sa vyjadril i k téme motora Mini, ohľadne ktorého sa nie práve najpozitívnejšie vyjadrili Dani Sordo a Kris Meeke, ktorí majú obavy z jeho sily, ktorá je v porovnaní s Fordom a Citroenom menšia: „V rámci BMW Motorsport už beží vývojový program, ktorý sa zameriava na tento motor. Počas celej sezóny bude postupne motor naberať na sile. Do roku 2013 musí byť náš motor rovnako silný ako ten v Citroene a my máme v každom smere dôvod myslieť si, že tomu tak i bude", zakončuje opäť raz optimistický Lapworth.

Jazdcov továrneho tímu Mini najbližšie čaká prvé asfaltové podujatie sezóny Rallye Deutschland, kde bude zaujímavé sledovať najmä výkon asfaltového špecialistu Daniho Sorda. Ten však svoje obavy z nedostatočnej sily motora spomínal práve v súvislosti s nemeckou rally..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri