Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mičko – Verím, že sa z „Babou“ skamarátime

Wednesday, 04. 07. 2018 - 09:12, Ľuboš Kašický   

Mičko – Verím, že sa z „Babou“ skamarátime

Už tento víkend slovenský národný šampionát v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračuje piatym podnikom na legendárnej Pezinskej babe. Po vynikajúcom vstupe do svojej premiérovej sezóny bude pretekár LAMA RACING tímu, Branislav Mičko, aj tu hľadať limity ďalšej trate.

„Pre mňa je celá sezóna jednou veľkou školu. Vlastne na žiadnej z tratí, na ktorých sa jazdí, som nikdy predtým nepretekal. Všetky sa musím učiť úplne od nuly. Je to však vzrušujúca veľká výzva a veľmi ma to baví. Prestávka, ktorú sme mali medzi Ožďanami a Babou sa mi zdá priam nekonečná a už sa neviem dočkať, kedy si v piatok dopoludnia konečne prvýkrát prejdem pezinskú trať," neskrýva svoj zápal pred štartom Braňo Mičko, pilotujúci Mitshubishi Lancer Evo IX. „Pezinskú babu poznám zatiaľ z rozprávania. Viem, že to bol kedysi pojem, kde sa písala história. Myslím, že od roku 2015 sa sem po niekoľkoročnej prestávke, na radosť pretekárov, slovenský ,majstrák´ znova vrátil. Pozeral som si trať a celkom sa mi páči. Po rýchlom úvode nasleduje zaujímavá technická časť plná zákrut a v závere sa to potom znova rozbieha. Verím, že sa rýchlo skamarátime."

Tibor Szabosi;c50q0139-1.jpg

Treba povedať, že ak o prvenstvo v absolútnom poradí zvádzajú tesný duel Igor Drotár a Věro Cvrček, tak v skupine N+2000, kde štartuje aj Braňo Mičko, je zatiaľ jasnou jednotkou skúsený Peter Jureňa. Za ním sa však sformovala silná skupina ambicióznych prenasledovateľov, kam sa radí aj nováčik z Dubnice nad Váhom. „Je to nádherný súboj o každú desatinu sekundy a užívame si to nielen my za volantom, ale aj naši fanúšikovia," raduje sa pretekár tímu LAMA RACING.

Tibor Szabosi;c50q2085-1.jpg

Súťažný víkend na Pezinskej babe začína už vo štvrtok 5.júla 2018 otvorením depa a začiatkom administratívneho a technického preberania. Na 5100 metrov dlhú trať s prevýšením 280 metrov prvýkrát do tréningovej jazdy pretekári vyštartujú v sobotu 7.júla o deviatej hodine dopoludnia. Tridsať minút po skončení prvej tréningovej jazdy je potom na programe druhá tréningová jazda. V sobotu popoludní od trinástej hodiny štartuje prvá súťažná jazda. Tridsať minút po jej skončení nasleduje štart druhej súťažnej jazdy. Podvečer, na osemnástu hodinu, je naplánované vyhodnotenie prvého súťažného dňa. V nedeľu 8.júla 2018 preteky pokračujú v rovnakom programe, ako v počas sobotňajšieho prvého súťažného dňa. Vyhodnotenie druhého súťažného dňa je potom znova podvečer o osemnástej hodine.

Ľuboš Kašický

lama-racing.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri