Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Meeke sa nevzdáva boja o IRC titul

Wednesday, 09. 06. 2010 - 23:53, Katarína Ďurecová   

Meeke sa nevzdáva boja o IRC titul

Úradujúci šampión Kris Meeke stále verí v to, že môže obhájiť svoj titul v šampionáte IRC. Do karát mu, podľa neho, hrá to, že v najbližších mesiacoch sú v IRC na programe jeho obľúbené rally, na ktorých si pochopiteľne verí.

„Pozrite sa na doterajšie výsledky. Juho Hänninen má 42 bodov z piatich rally. Jan Kopecký 31 bodov z piatich podnikov. Títo dvaja majú pred sebou ešte dve rally, na ktorých musia bodovať a až potom môžu pomýšľať na vynechanie nejakých podnikov. Ja mám 15 bodov z dvoch rally, alebo 10 bodov z jednej, čo znamená, že môžem získať body ešte na šiestich rally. Toto je krása IRC. Niektorým jazdcom sa to páči, niektorým nie, ale tak to proste je", hovorí Kris Meeke o fakte, že v IRC sa do celkového hodnotenia započítava sedem najlepších výsledkov.

Jozef Pisch;1t1u6652-1.jpg

„Som optimistický ohľadne druhej časti sezóny. Mám rád tie rally a minulý rok sme na nich dosiahli výborné výsledky. Taktiež budeme mať na aute nejaké zmeny, čo tiež pomôže. Viem, že to neustále hovorím, ale šampionát je stále otvorený. Čo teraz potrebujeme urobiť je bodovať. Doteraz sme nemali ani kúsok športového šťastia. Boli to hlúpe maličkosti, ktoré nám nedovolili vyhrať, ale som si istý, hlavne keď vidím ako Peugeot Sport pracuje, že toto všetko hodíme za hlavu v Belgicku", pokračuje Meeke.

Jozef Pisch;1t1u6098-1.jpg

Ďalšou rally, ktorá nasleduje v IRC kalendári je práve belgická Geko Ypres rally, ktorú Meeke so svojim spolujazdcom Paulom Nagleom vyhral minulý rok na ich vôbec prvom štarte na Ypres. Meeke teraz bezpodmienečne potrebuje bodovať a tak sa musí vyhnúť haváriám, defektom a iným „hlúpym maličkostiam", ktoré ho sprevádzajú túto sezónu. Na vedúceho muža šampionátu IRC Juha Hänninena momentálne stráca Kris Meeke už 27 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri