Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Nabitá štartová listina Ypres Rally

Sunday, 20. 06. 2010 - 18:28, Katarína Ďurecová   

Nabitá štartová listina Ypres Rally

Ďalším kolom šampionátu IRC je asfaltová Geko Ypres rally, ktorá sa ide v Belgicku. Štartová listina na túto rally obsahuje až 25 áut Super 2000 a nachádzajú sa na nej naozaj zvučné mená.

V továrnom tíme Škoda sa okrem osvedčenej dvojice Juho Hänninen, Jan Kopecký, predstaví aj domáci Freddy Loix, ktorý bude štartovať s novou evolúciou Škody Fabia s2000. Vysoké ciele na tejto rally si bude dávať najmä Jan Kopecký, ktorý tento víkend zvíťazil na asfaltovej talianskej Rally del Salento, kde porazil domáce hviezdy ako Basso alebo Andreucci. Obvykle za Škodu štartuje aj Guy Wilks, ktorý sa však kvôli svojmu zraneniu z Rally Sardínie Ypres rally nezúčastní, ale aj tak sa na túto rally teší: „Z neutrálneho pohľadu to bude skvelý podnik. Bude tam štartovať tak veľa áut, až je to neuveriteľné. Keď sa na to pozrieme z tohto pohľadu, úroveň šou, ktorú Ypres predvedie je proste niekde inde a to aj z hľadiska WRC a taktiež aj IRC. Je len Škoda, že sa na to musím pozerať len ako divák."

Josef Petrů;0d3x7530.jpg

Čo sa týka tímu Peugeot, tak v ňom okrem Krisa Meeka, ktorý sa stále nevzdáva svojej obhajoby titulu, nastúpi aj Francúz Stephane Sarrazin, ktorý mu má v jeho boji a v boji Peugeotu o titul značiek pomôcť. Sarrazina sme mohli naposledy vidieť na 24 hodinovke v Le Mans. V rally aute ale naposledy sedel v januári na Rally Monte Carlo. Pôvodne mal na Ypres štartovať Sébastien Ogier, ale v tíme Peugeot ho nakoniec neuvidíme.

Tibor Szabosi;co8c4997.jpg

Na Rally Ypres konečne uvidíme aj tím Proton a to v zložení Chris Atkinson, Alister McRae, takže po dlhom čase konečne uvidíme obľúbeného Austrálčana Atkinsona pretekať v Európe. S Protonom Satria Neo s2000 bude na Rally Ypres štartovať aj mladý a nádejný britský talent Tom Cave. Pre tím Proton to bude prvý IRC podnik, na ktorom sa tento rok zúčastnia, takže sa ich výsledok je pre všetkých veľkou neznámou. Pôvodne sa mal Proton zúčastniť predchádzajúceho podniku IRC, Rally Sardínie, ale svoj program boli nútení posunúť.

Tibor Szabosi;1t1u1089.jpg

Okrem továrnych tímov uvidíme na Ypres Rally aj domáce hviezdy ako Pieter Tsjoen a a Patrick Snijers, či asi najväčší súčasný belgický talent - Thierry Neuvilla. Ďalej to bude aj Andreas Mikkelsen, či Turkyňa Burcu Cetinkaya, ktorá bude pokračovať v zbieraní skúseností.

V ďalších skupinách sa tiež predstavia známe mená. Na štarte bude napríklad poľský jazdec Kajetan Kajetanowitz, ale najmä Japonec Toshi Arai známy z účinkovania v P-WRC. Jeho spolujazdec Daniel Barrit sa k účasti vyjadril: „Všetko je to iba o najazdení čo najviac kilometrov na asfalte, tak dúfame v dobrú a bezproblémovú rally. Úprimne povedané, výsledok pre nás nie je až tak dôležitý, chceme sa proste len dostať do cieľa a získať dobrý pocit z jazdy na asfalte, pretože je to už dlho, kedy Toshi naposledy štartoval na asfaltovej rally", povedal Barrit, ktorý je v súčasnosti spájaný aj s Petterom Solbergom, pretože sa údajne nachádza na jeho zozname potenciálnych spolujazdcov. Ďalej v štartovej listine figurujú aj Kevin Abbring a Karl Kruuda, ktorí tento rok predvádzajú výborné výkony v J-WRC.

Josef Petrů;img-2224.jpg

Na štarte sa mal pôvodne objaviť aj Franz Wittmann, ale v Sardínii mal nehodu a svoje auto dosť poškodil a tak sa rozhodol radšej štartovať až na ďalšom podniku - Sata Rallye Açores, ako na Rally Ypres bez prípravy.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri