Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ľuboš Ziman vyskúšal Subaru až do víťazného konca

Wednesday, 09. 08. 2023 - 19:06, Miroslav Majláth   

Ľuboš Ziman vyskúšal Subaru až do víťazného konca

V rámci pretekov AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023 sa divákom po takmer tri štvrte roka dlhej pauze predstavil aj Žarnovičan Ľuboš Ziman. A treba povedať, že veľmi úspešne.

 

Tibor Szabosi;20230806-154818.jpg

Pauza, ktorú Ľuboš Ziman v pretekaní mal bola zapríčinená prestavbou vozidla Subaru Impreza. Auto dostalo nový bezpečnostný rám, nový motor, podvozok, ale aj nové karbónové dielce. Celé auto je v tomto momente o poznanie ľahšie a výkonnejšie. Samozrejme touto úpravou sa zmenili aj jeho jazdné vlastnosti a tak Ľuboš na Jankovom vŕšku hlavne skúšal Subaru a hľadal jeho limity.

Tibor Szabosi;asf77658-2.jpg

„Úpravy, ktoré sme na Subaru spravili sa mi celkom pozdávajú. Funguje však úplne inak ako tomu bolo v minulom roku a tak si naň musím najskôr trochu zvyknúť,“ povedal Ľuboš po úvodných tréningových jazdách.

Tibor Szabosi;asf77649-2.jpg

V sobotu, po opatrnejšom začiatku postupne Ľuboš zrýchľoval a po prvej súťažnej jazde to vyzeralo, že bude atakovať umiestnenie v TOP 5 v rámci absolútneho poradia slovenského šampionátu. V druhej súťažnej jazde však Ľuboš dosiahol o takmer osem sekúnd horší čas ako v prvej jazde. Napriek tomu z toho bolo desiate miesto absolútneho slovenského poradia a tretie miesto v triede 3a.

Tibor Szabosi;asf76573-5.jpg

„Neviem, ale asi som to auto prechválil. Ide fantasticky, ale v tejto jazde sa niečo stalo a vyzerá akoby išlo v núdzovom režime. Neviem čo sa deje, ale viac ako päťtisíc otáčok nechce točiť. Uvidíme, ideme zistiť čo sa stalo. Inak som s ním maximálne spokojný. Teraz ma trošku zradilo, tak dúfam, že to nebude nič vážne,“ vysvetlil v cieli Ľuboš Ziman.

Tibor Szabosi;asf76555-2.jpg

V nedeľu sa počasie na Jankovom vŕšku komplet zmenilo a trať zaliali potoky vody. Ľuboš si tak mal možnosť vyskúšať ako funguje Impreza aj na vode. A opäť sa zdalo, že si spolu rozumejú. V súťažných jazdách spoločne dosiahli čas, ktorý ich ihneď katapultoval nielen na štvrté miesto slovenského absolútneho poradia, ale Ľuboš Ziman sa mohol tešiť aj z druhého víťazstva v triede 3a vo svojej kariére. Okrem toho mu v skupine 3 patrilo tretie miesto a rovnaké umiestnenie dosiahol aj v skupine 5 v rámci seriálu FIA Zóna strednej Európy.

Tibor Szabosi;asr60641-9.jpg

„S vodou nemám veľa skúseností, ale viditeľne mi pasuje. Čo sa týka auta, to chalani čo sú tu so mnou sú šikovný, trošku to odvetrali a už je to v poriadku. S mojimi jazdami som maximálne spokojný, no a čo sa týka umiestnenia, potešilo ma, ale pravdu povediac neočakával som to. Moja veľká vďaka patrí všetkým partnerom, ale hlavne Jankovi Liptákovi a L Racing Teamu za prípravu auta a S.O.S. Truck za podporu a pomoc na pretekoch, no a samozrejme mojej rodine,“ doplnl spokojný a vysmiaty Ľuboš Ziman.

Tibor Szabosi;asf78548-2.jpg

Seriál slovenských kopcových majstrovstiev bude pokračovať poslednými dvoma kolami v polovici mesiaca september na Ostrej Lúke pri Zvolene. A Ľuboš Ziman tu určite chýbať nebude.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri