Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Čambo to na vode jednoducho vie

Wednesday, 09. 08. 2023 - 21:05, Miroslav Majláth   

Čambo to na vode jednoducho vie

Bohumír Čambálik po dvoch víťazstvách v triede v Novej Bystrici pridal ďalšie na pretekoch na Jankovom vŕšku. Navyše všetkým predviedol, „že na vode je kráľ.“

 

Tibor Szabosi;asf77312-1.jpg

Predposledné podujatie tohtoročného slovenského kopcového kalendáru odštartovalo v Uhrovci pod názvom AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023. Už pred štartom pretekov všetci účastníci pozorne sledovali predpoveď počasia. Tá totiž hovorila o tom, že by malo celý víkend pršať. V sobotu však táto predpoveď nevyšla a jazdci absolvovali na vode iba tréningové jazdy. Pri súťažných totiž už trať poriadne obschýnala. Výsledkom Čambovho snaženia bolo tretie miesto v skupine v rámci slovenských medzinárodných majstrovstiev, druhé v triede 5a v národných majstrovstvách a piate v triede v poľských majstrovstvách.

Tibor Szabosi;20230806-143740.jpg

„Škoda, že nezapršalo, ale aj tak som spokojný. Za Stanom Krivákom som zaostal iba o dve celé šesť desatín sekundy, čo je super. Na suchu mi predtým dával viac. Jednoducho váha môjho auta zohráva svoju úlohu a nič s tým nespravím. Umiestnenie je dobré a uvidíme čo bude zajtra. Stano síce hovorí, že má nejaký drobný technický problém, ale nech sa nevyhovára (veľký smiech),“ zhodnotil po sobotňajších pretekoch Bohumír Čambálik.

Tibor Szabosi;asf76179-5.jpg

Zo soboty na nedeľu prišla poriadna búrka, ktorá prešla ráno do vytrvalého dažďu. A presne toto bola „voda na mlyn“ pre Čamba a jeho Hondu Civic TypeR – R3. Svoju šancu nepremrhal a s prehľadom vyhral v rámci slovenských majstrovstiev v triede 5a. V skupine 5 v MMSR mu patrilo druhé miesto a piate miesto v absolútnom poradí Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a piate v poľských majstrovstvách v triede 5a. Navyše v rámci seriálu FIA CEZ dojazdil Čambo na treťom mieste v skupine 5.

Tibor Szabosi;asf78409-3.jpg

„Mne voda vyhovuje a teším sa že zapršalo. Už od rána sa mi darilo jazdiť veľmi dobré časy. Môjmu najväčšiemu súperovi, Stanovi Krivákovi som „naložil“ takmer dvadsaťštyri sekúnd, čo ma potešilo. Už včera som sa modlil aby začalo pršať, ale akosi nás to stále obchádzalo. Dnes mi to vyšlo a som rád. Verím, že aj partnerom Strong Racing Teamu sa tento výsledok bude páčiť a ja im ďakujem za podporu. Samozrejme vďaka patrí aj môjmu mechanikovi a celej rodine,“ uzavrel rozprávanie Bohumír Čambálik.

Tibor Szabosi;asf76175-4.jpg

So Strong Racing Teamom a Bohumírom Čambálikom sa opäť stretneme v polovici mesiaca september na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Strong Racing Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri