Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Samuel Leitman ovládol kopcový pohár aj na Jankovom vŕšku

Wednesday, 09. 08. 2023 - 21:42, Miroslav Majláth   

Samuel Leitman ovládol kopcový pohár aj na Jankovom vŕšku

Prievidžan Samuel Leitman začal oficiálne s licenciou SAMŠ jazdiť kopcové preteky začiatkom tohtoročnej sezóny. Napriek tomu z doteraz odjazdených pretekov našiel premožiteľa iba v jedinom prípade.

 

Tibor Szabosi;asf75586-4.jpg

Dvadsaťštyri ročný mladík však nepatrí medzi úplne neznámych. V minulosti sa totiž pretekov automobilov do vrchu už zúčastňoval. V úlohe predjazdca.

Tibor Szabosi;asf75582-3.jpg

„Už od malička ma zaujímal motoristický šport, ale nikdy až do tohto roku som aktívne nejazdil. A ako som sa vlastne k tomu dostal ? Najskôr som si kúpil motokáru, ale nie za účelom, že budem pretekať. Chcel som sa iba voziť, čo som aj robil. Potom prišiel moje Seat Leon, s ktorým si ma môžu diváci pamätať aj ako predjazdca. No a tento rok pribudol Seat Leon TDi a prvýkrát jazdecká licencia,“ začal s rozprávaním Samo Leitman.

Tibor Szabosi;asr69823-7.jpg

Pre Sama je Jankov vŕšok v podstate domácim kopcom, veď z Prievidze do Uhrovca je to iba kúsok. Prežil tu kus svojej mladosti a tak nečudo, že v rámci pretekov AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023 ovládol už po ôsmy a deviatykrát z desiatich možných pokusov absolútne poradie Slovenského kopcového poháru a samozrejme pridal aj desiate víťazstvo v triede NP3.

Tibor Szabosi;asf75592-4.jpg

„Trať poznám dobre, veď je v podstate moja domáca. Chodili sme sa sem voziť dosť často, ale predsa len to bolo trochu iné. Začal som ako predjazdec som a snažil som sa vždy všetko odjazdiť dobre, akurát som nepozeral na čas. Teraz som musel dávať pozor aby som trať zdolal v čo najrýchlejšom čase. Ale bolo to super, od jazdy, k jazde sa mi ho darilo vylepšovať. A čo sa týka tej mokrej nedele ? Vôbec mi to nevadilo, ja mám vodu rád. Som spokojný a pevne verím, že spokojní budú aj partneri, ktorým za podporu veľmi pekne ďakujem. Moja vďaka patrí aj mechanikom a celej mojej rodine a priateľke,“ doplnil Samuel Leitman po pretekoch.

Tibor Szabosi;asr67039-6.jpg

Ak ste Jankov vŕšok nestihli osobne navštíviť a chcete vidieť Sama priamo v akcii na trati, budete mať ešte jednu možnosť a to v rámci posledných dvoch kôl Slovenského kopcového poháru. Stane sa tak v polovici mesiaca september na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri