Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

V nedeľu sa na AUTOPOLA Jankov vršok 2023 doslova „čerti ženili“

Monday, 07. 08. 2023 - 16:58, Miroslav Majláth   

V nedeľu sa na AUTOPOLA Jankov vršok 2023 doslova „čerti ženili“

Aj druhý deň pretekov AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023, tak ako ten predchádzajúci, ovládli v absolútnom poradí Poliaci. Zmena však nastala v slovenskom šampionáte, ale aj v konečnom poradí historikov.

 

Tibor Szabosi

Nedeľa, na podujatí AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023 bola diametrálne rozdielna voči sobote. Hlavne čo sa týka počasia. Zatiaľ čo v sobotu nepršalo, v nedeľu už od skorého rána zalievali trať, ale aj servisné depo doslova potoky vody. Z dôvodu bezpečnosti musel byť dokonca o hodinu posunutý štart prvého tréningu. Nakoniec však všetko dopadlo dobre a preteky sa uskutočnili presne podľa plánu.

Tibor Szabosi

V absolútnom poradí, ako sme už v úvode spomínali, dominovali opäť poľskí jazdci. Jedinou zmenou bolo, že v nedeľu sa z celkového víťazstva tešil Sebastian Stec, ktorý odsunul sobotňajšieho víťaza Waldemara Kluzu na druhé miesto. Tretia priečka absolútneho poradia rovnako ako deň predtým patrila Grzegorzovi Rozaskimu.

Tibor Szabosi

V rámci seriálu FIA Central European Zone zvíťazil v skupine 1 Waldemar Kluza, v skupine 2 Sebastian Stec a v skupine 3 Roman Baran, pričom všetci traja jazdili na vozidlách Mitsubishi Lancer, akurát v rôznych úpravách. V skupine 4 v rámci FIA CEZ zvíťazil Slovák Miroslav Pospíchal na Škode Fabia, v skupine 5 Poliak Janusz Grzyb a medzi formulami v skupine D/E2-SS to bol Čech Marek Novák a v skupine CN/E2-SC Srb Uroš Brkič.

Tibor Szabosi

Medzi Historikmi v rámci seriálu FIA CEZ bol najrýchlejší Poliak Jakub Zalega jazdiaci na Volkswagene Golf GTi 16V. Druhé miesto patrilo Rakúšanovi Rainholdovi Prantlovi na Porsche Carrera RS a prítomných divákov tretím miestom potešil Slovák Tibor Hauser so Škodou 130RS.

Tibor Szabosi

Poľské medzinárodné majstrovstvá, ale aj Dynamax Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu ovládla trojica jazdcov, ktorých sme už spomínali v rámci absolútneho poradia.

Tibor Szabosi

Poradie v rámci seriálu Dynamax Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu sa oproti sobote radikálne zmenili. Prvé miesto tu vybojoval Michal Žiak na kopcovom špeciále Škoda Fabia. Druhé miesto absolútneho poradia, asi aj vďaka poriadne šmykľavým podmienkam patrilo rallycrossárovi Miroslavovi Pospíchalovi, ktorý si zo svojou Škodou Fabia prvýkrát vyskúšal disciplínu PAV. A tretie miesto bral Zoltán Lovász na Peugeote 308 Racing Cup.

Tibor Szabosi

Medzi jazdcami bojujúcimi o body v rámci Majstrovstiev Slovenska historických automobilov do vrchu rovnako mokré počasie poriadne pomiešalo konečné poradie. Z víťazstva sa medzi Historikmi tešil už spomínaný Rainhold Prantl z Rakúska, ale s druhým a tretím miestom šmykľavý povrch poriadne zamával. Druhé miesto zrazu patrilo Slovákovi Tomášovi Beníkovi na Lancii Beta Coupé a tretie Tibor Hauser so Škodou 130 RS.

Tibor Szabosi

Čo sa týka Slovenského kopcového poháru, tak tu vyhral rovnako ako v sobotu, tak aj v nedeľu Prievidžan Samuel Leitman so Seatom Leon TDi. Druhá priečka na vode patrila Adamovi Páleníkovi a jeho Honde Civic a tretie miesto vybojoval Ladislav Mokran na Renaulte Clio Sport.

Tibor Szabosi

Podujatie AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023 je za nami. Za jeho perfektné zvládnutie, v ťažkých poveternostných podmienkach treba jednoznačne pochváliť všetkých členov združenia Motorsport Bánovce nad Bebravou, ako aj všetkých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave podujatia. Samozrejme veľká vďaka patrí aj reklamným partnerom, ktorí podujatie AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023 podporili a samozrejme aj samotným jazdcom. Vidíme sa opäť o rok.

AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023

Miro Majláth
tlačový tajomník
AUTOPOLA Jankov vŕšok 2023

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri